Бањалука, опроштај од „Мекдоналдса“

Група младих ентузијаста данас је у центру Бањалуке, испред објекта у којем је донедавно био смештен једини „Мекдоналдс“ у РС, одржала перформанс „Последњи поздрав из Бањалуке“, на којем су хтели саркастично да се опросте од хамбургера, бургера, чизбургера, помфрита и милк-шејкова.

Занимљивости 22.02.2015 | 17:24
Бањалука, опроштај од „Мекдоналдса“

У заштитним оделима и маскама, који представљају својеврсну пародију на униформе против радијације, студенти Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци су пролазницима представили хамбургер који је купљен 17. новембра 2012. године, у ноћи када је отворен ресторан „Мекдоналдс“ ресторан.

„Исте вечери смо купили бурек и ћевапе и посматрали смо биохемијске промене које се дешавају на храни. И док су бурек и ћевапи након седам дана почели да се распадају и да смрде, хамбургеру се то ни до данас није догодило. Он је и данас 'жив', као што може да се види. Остали смо запањени када смо видели да се процес разградње, примећен на буреку и ћевапима, а који се мнанифестује кроз појаву плијесни и буђи, уопште не појављује на хамбургеру“, рекла је Душла Кудра за Клиx.ба.

Она је додала да купљени хамбургер током две године уопште није почео да смрди и да је то одличан пример да састојци који се у њему налазе не могу бити природног порекла.


„Захвални смо грађанима Бањалуке што су се одупрли овој глобалној корпорацији и што су, упркос свему, остали привржени традиционалним јелима. Исто смо урадили и када је 'Мекдоналдс' отваран, јер су многи помислили да је добро што у Бањалуку долази нешто велико и познато, а ми смо хтјели да покажемо и другу страну те медаље“, додала је Кудра.

Извор: РТС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЈА

22.02.2015 17:11

Ћао Мц'Доналдс!!!РИП...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данка

23.02.2015 11:41

Е, да се ту још дода да је град Бањалука за овај значајни пројекат издвојила 2.5 милиона КМ под изговором да се отварају нова радна мјеста. Када би у некој другој држави држава или град учествовали са финасијском потпором у отварању оваквог објекта?

Name

Филип

23.02.2015 17:10

Нека сте отјерали Мц. сада можете мирно јести пашчетину из ваше СНСД кухиње, а узгред речено она се квари за један дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крими дрек

24.02.2015 14:52

Мили бозе да је доцекати да овако и дрекавца сељака испратимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

24.02.2015 16:58

Мозели ми неко објаснити засто је затворен Мц Доналс у Бања Луци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар тиминг

25.02.2015 23:37

Цудно.Кад се затвара они изводе преформанс.Као да се не зна да та храна није здрава па су они врсили експерименте?Засто то нису уцинили кад се о мацдоналдсу писало као о привредном субјекту који це донијети у касу РС 1,5 милиона марака и запослити 80 радника и отворити јос пет ресторана?Мацдоналдс су затвориле високе цијене за нас стандард, а не то сто су се свјесни градјани одупријели глобалној корпорацији.

ОДГОВОРИТЕ