Banjaluka, oproštaj od „Mekdonaldsa“

Grupa mladih entuzijasta danas je u centru Banjaluke, ispred objekta u kojem je donedavno bio smešten jedini „Mekdonalds“ u RS, održala performans „Poslednji pozdrav iz Banjaluke“, na kojem su hteli sarkastično da se oproste od hamburgera, burgera, čizburgera, pomfrita i milk-šejkova.

Zanimljivosti 22.02.2015 | 17:24
Banjaluka, oproštaj od „Mekdonaldsa“

U zaštitnim odelima i maskama, koji predstavljaju svojevrsnu parodiju na uniforme protiv radijacije, studenti Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci su prolaznicima predstavili hamburger koji je kupljen 17. novembra 2012. godine, u noći kada je otvoren restoran „Mekdonalds“ restoran.

„Iste večeri smo kupili burek i ćevape i posmatrali smo biohemijske promene koje se dešavaju na hrani. I dok su burek i ćevapi nakon sedam dana počeli da se raspadaju i da smrde, hamburgeru se to ni do danas nije dogodilo. On je i danas 'živ', kao što može da se vidi. Ostali smo zapanjeni kada smo videli da se proces razgradnje, primećen na bureku i ćevapima, a koji se mnanifestuje kroz pojavu plijesni i buđi, uopšte ne pojavljuje na hamburgeru“, rekla je Dušla Kudra za Klix.ba.

Ona je dodala da kupljeni hamburger tokom dve godine uopšte nije počeo da smrdi i da je to odličan primer da sastojci koji se u njemu nalaze ne mogu biti prirodnog porekla.


„Zahvalni smo građanima Banjaluke što su se oduprli ovoj globalnoj korporaciji i što su, uprkos svemu, ostali privrženi tradicionalnim jelima. Isto smo uradili i kada je 'Mekdonalds' otvaran, jer su mnogi pomislili da je dobro što u Banjaluku dolazi nešto veliko i poznato, a mi smo htjeli da pokažemo i drugu stranu te medalje“, dodala je Kudra.

Izvor: RTS

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

JA

22.02.2015 17:11

Ćao Mc'Donalds!!!RIP...

ODGOVORITE
Name

Danka

23.02.2015 11:41

E, da se tu još doda da je grad Banjaluka za ovaj značajni projekat izdvojila 2.5 miliona KM pod izgovorom da se otvaraju nova radna mjesta. Kada bi u nekoj drugoj državi država ili grad učestvovali sa finasijskom potporom u otvaranju ovakvog objekta?

Name

Filip

23.02.2015 17:10

Neka ste otjerali Mc. sada možete mirno jesti paščetinu iz vaše SNSD kuhinje, a uzgred rečeno ona se kvari za jedan dan.

ODGOVORITE
Name

krimi drek

24.02.2015 14:52

Mili boze da je docekati da ovako i drekavca seljaka ispratimo.

ODGOVORITE
Name

Mirko

24.02.2015 16:58

Mozeli mi neko objasniti zasto je zatvoren Mc Donals u Banja Luci?

ODGOVORITE
Name

Dobar timing

25.02.2015 23:37

Cudno.Kad se zatvara oni izvode preformans.Kao da se ne zna da ta hrana nije zdrava pa su oni vrsili eksperimente?Zasto to nisu ucinili kad se o macdonaldsu pisalo kao o privrednom subjektu koji ce donijeti u kasu RS 1,5 miliona maraka i zaposliti 80 radnika i otvoriti jos pet restorana?Macdonalds su zatvorile visoke cijene za nas standard, a ne to sto su se svjesni gradjani oduprijeli globalnoj korporaciji.

ODGOVORITE