Дубаи: Ништа од главног жреба за Ђереа!

Србија ће наступити са једним представником на турниру у Дубаију пошто млади Ласло Ђере није успео да прође и друго коло квалификација изгубивши од француског тенисера Лукаса Пуила са 6:7(3), 6:3, 6:2.

Тенис 22.02.2015 | 19:50
Дубаи: Ништа од главног жреба за Ђереа!

Млади Ђере, који има само 19 година, добио је веома тешког противника на старту квалификација у виду Аустријанца и бившег члана Топ 10 Јиргена Мелцера којег је, на изненађење присутних, савладао после преокрета 2:6, 6:4, 6:4.

Пуил је, макар на папиру, изгледао као лакши противник за српског представника, али је Француз и даље био више него дупло боље рангиран од Ђереа (109. - 256. позиција на АТП листи). Ласло је имао жељу, јер се до сада никада својим капацитетима није квалификовао у главним жреб АТП турнира, а у тој фази такмичења био је само у Патаји на Тајланду када је добио вајлд карту.

Ђере, иако је веома брзо дошао до 2:0, изгубио је убрзо предност, али није подлегао притиску, већ је ишао корак по корак, све до тај-брејка. У 13. гему је губио са 3:1, али је наређао шест поена и дошао на само сет од победе.

Све је имао у својим рукама српски представник, јер је повео и са 3:1 у другом сету, али је нагло пао, дозволио противнику да веће пет гемова уз два брејка и тако поравна. Трка за главним жребом више је пријала Пуилу који је лако одузимао сервис противнику и тако ипак прошао даље.

Новак Ђоковић ће једини представљати Србију, а у првом колу игра против Васека Поспишила.

Коментари / 0

Оставите коментар