Dubai: Ništa od glavnog žreba za Đerea!

Srbija će nastupiti sa jednim predstavnikom na turniru u Dubaiju pošto mladi Laslo Đere nije uspeo da prođe i drugo kolo kvalifikacija izgubivši od francuskog tenisera Lukasa Puila sa 6:7(3), 6:3, 6:2.

Tenis 22.02.2015 | 19:50
Dubai: Ništa od glavnog žreba za Đerea!

Mladi Đere, koji ima samo 19 godina, dobio je veoma teškog protivnika na startu kvalifikacija u vidu Austrijanca i bivšeg člana Top 10 Jirgena Melcera kojeg je, na iznenađenje prisutnih, savladao posle preokreta 2:6, 6:4, 6:4.

Puil je, makar na papiru, izgledao kao lakši protivnik za srpskog predstavnika, ali je Francuz i dalje bio više nego duplo bolje rangiran od Đerea (109. - 256. pozicija na ATP listi). Laslo je imao želju, jer se do sada nikada svojim kapacitetima nije kvalifikovao u glavnim žreb ATP turnira, a u toj fazi takmičenja bio je samo u Pataji na Tajlandu kada je dobio vajld kartu.

Đere, iako je veoma brzo došao do 2:0, izgubio je ubrzo prednost, ali nije podlegao pritisku, već je išao korak po korak, sve do taj-brejka. U 13. gemu je gubio sa 3:1, ali je naređao šest poena i došao na samo set od pobede.

Sve je imao u svojim rukama srpski predstavnik, jer je poveo i sa 3:1 u drugom setu, ali je naglo pao, dozvolio protivniku da veće pet gemova uz dva brejka i tako poravna. Trka za glavnim žrebom više je prijala Puilu koji je lako oduzimao servis protivniku i tako ipak prošao dalje.

Novak Đoković će jedini predstavljati Srbiju, a u prvom kolu igra protiv Vaseka Pospišila.

Komentari / 0

Ostavite komentar