ПЛ: Лондонска драма - Тотенхем од 0:2 до 2:2!

Ни 0:2 није било довољно гостима за победу у лондонском дербију, упркос томе што је њихов голман Адријан одбранио пенал Харију Кејну у 96. минуту утакмице!

Фудбал 22.02.2015 | 16:30
ПЛ: Лондонска драма - Тотенхем од 0:2 до 2:2!

Прави дерби!

Тотенхем - Вест Хем 2:2 (0:1), упркос томе што су гости на "Вајт Харт Лејну" имали два гола предности до 81. минута и што је њихов голман Адријан, на кратко, успео да заустави шут са беле тачке најбољем играчу домаћих, Харију Кејну.

Али, није имао среће...

Лопта се вратила право на ногу центарфору Тотенхема који је поцепао мрежу и сачувао "певце" пораза у локалном дербију са "чекићарима".

Вест Хем је повео голом Шејка Кујатеа главом у 22. минуту, после центаршута са леве стране. Са истог бока стигао је и центаршут на ногу Дијафре Сакоа у 62. минуту, што је најбољи стрелац Вест Хема рутински ногом послао иза Уга Лориса за девети погодак у сезони и депримирајућих 0:2, али тим Маурисија Покетина одбио је да се преда!

Тотенхем је водио игру и био бољи такмац свих 90 минута, али се то исплатило тек у финишу.

Прво је Адријан лоше реаговао на центаршут и неспретно избио лопту на левици Данија Роуза, који није идеално вратио лопту ка голу, али је урадио то тако да је она незгодно одскочила и затресла мрежу док је Адријан могао само да посматра и пита се: Да ли сам могао боље да реагујем?

Била је то искра која је запалила фитиљ, а бомба је експлодирала у надокнади времена!

После потпуне опсаде гола гостију, Тотенхем је у 95. минуту поштено зарадио пенал, након што је Алекс Сонг с леђа срушио Кејна, можда и без потребе.

Кејн из прве није успео да савлада Адријана, али јесте из поправног, па је тиму донео 44. бод у лиги, у трци за пласман у Лигу шампиона. Саутемптон са утакмицом мање има два бода више од Тотенхемам док Јунајтед има 47. Вест Хем је попустио у тој трци и сада је на осмом месту са 39 бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар