PL: Londonska drama - Totenhem od 0:2 do 2:2!

Ni 0:2 nije bilo dovoljno gostima za pobedu u londonskom derbiju, uprkos tome što je njihov golman Adrijan odbranio penal Hariju Kejnu u 96. minutu utakmice!

Fudbal 22.02.2015 | 16:30
PL: Londonska drama - Totenhem od 0:2 do 2:2!

Pravi derbi!

Totenhem - Vest Hem 2:2 (0:1), uprkos tome što su gosti na "Vajt Hart Lejnu" imali dva gola prednosti do 81. minuta i što je njihov golman Adrijan, na kratko, uspeo da zaustavi šut sa bele tačke najboljem igraču domaćih, Hariju Kejnu.

Ali, nije imao sreće...

Lopta se vratila pravo na nogu centarforu Totenhema koji je pocepao mrežu i sačuvao "pevce" poraza u lokalnom derbiju sa "čekićarima".

Vest Hem je poveo golom Šejka Kujatea glavom u 22. minutu, posle centaršuta sa leve strane. Sa istog boka stigao je i centaršut na nogu Dijafre Sakoa u 62. minutu, što je najbolji strelac Vest Hema rutinski nogom poslao iza Uga Lorisa za deveti pogodak u sezoni i deprimirajućih 0:2, ali tim Maurisija Poketina odbio je da se preda!

Totenhem je vodio igru i bio bolji takmac svih 90 minuta, ali se to isplatilo tek u finišu.

Prvo je Adrijan loše reagovao na centaršut i nespretno izbio loptu na levici Danija Rouza, koji nije idealno vratio loptu ka golu, ali je uradio to tako da je ona nezgodno odskočila i zatresla mrežu dok je Adrijan mogao samo da posmatra i pita se: Da li sam mogao bolje da reagujem?

Bila je to iskra koja je zapalila fitilj, a bomba je eksplodirala u nadoknadi vremena!

Posle potpune opsade gola gostiju, Totenhem je u 95. minutu pošteno zaradio penal, nakon što je Aleks Song s leđa srušio Kejna, možda i bez potrebe.

Kejn iz prve nije uspeo da savlada Adrijana, ali jeste iz popravnog, pa je timu doneo 44. bod u ligi, u trci za plasman u Ligu šampiona. Sautempton sa utakmicom manje ima dva boda više od Totenhemam dok Junajted ima 47. Vest Hem je popustio u toj trci i sada je na osmom mestu sa 39 bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar