Партизан и Звезда - можда још 13 пута!

Кошаркашко пролеће могло би да потпуно протекне у знаку дуела Партизана НИС и Црвене звезде Телеком.

Кошарка 22.02.2015 | 23:10
Партизан и Звезда - можда још 13 пута!

"Финале пре финала" Купа Радивоја Кораћа пружило је гледаоцима другу овосезонску прилику да на терену виде кошаркаше "вечитих". Као и у првом, битку је добила Звезда, али тај "рат" ће, по свему судећи, још дуго трајати.
Теоретски је могуће да Звезда и Партизан ове сезоне одиграју још 13 (ТРИНАЕСТ) међусобних утакмица: још један пред "јадрански" плеј-оф (следећег викенда), па могућих пет у евентуалној београдској плеј-оф серији, па још сигурна два у Суперлиги, па још максималних пет у домаћем доигравању.

Дакле, пролеће би могло да протекне само у знаку кошаркашких вечитих дербија.

"Има још много са Звездом да се игра ове године", рекао је после меча Милан Мачван.

"Свака победа над Партизаном даје додатни значај, али играћемо са њима још много пута ове сезоне. У суштини, нема непознаница међу нама", у истом тону је поручио Лука Митровић.

Док би у најдужој варијанти "пролеће Партизана и Звезде" могло да постане и њихово лето (евентуални пети меч финалне серије заказан за 24. јун), нема дилеме да би "јадрански" полуфинални окршаји донели и највећу тензију, јер би носили и највећи улог - пласман у Евролигу.

Утакмице АБА плеј-офа биће игране од 14. априла, а најдаљи предвиђени термин за финале је 2. мај. Домаћа лига почеће 28. априла и до најважнијих битака на Јадрану биће одиграна два кола.

Увођење АБА доигравања могло би, дакле да заиста створи јединствену ситуацију да практично непрестано гледамо дербије од априла до краја јуна. Оно што ће, у сваком случају, бити најважније је да се свака од тих утакмица заврши само причом о кошарци, као и у Чаиру, у суботу увече.

Коментари / 0

Оставите коментар