Partizan i Zvezda - možda još 13 puta!

Košarkaško proleće moglo bi da potpuno protekne u znaku duela Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom.

Košarka 22.02.2015 | 23:10
Partizan i Zvezda - možda još 13 puta!

"Finale pre finala" Kupa Radivoja Koraća pružilo je gledaocima drugu ovosezonsku priliku da na terenu vide košarkaše "večitih". Kao i u prvom, bitku je dobila Zvezda, ali taj "rat" će, po svemu sudeći, još dugo trajati.
Teoretski je moguće da Zvezda i Partizan ove sezone odigraju još 13 (TRINAEST) međusobnih utakmica: još jedan pred "jadranski" plej-of (sledećeg vikenda), pa mogućih pet u eventualnoj beogradskoj plej-of seriji, pa još sigurna dva u Superligi, pa još maksimalnih pet u domaćem doigravanju.

Dakle, proleće bi moglo da protekne samo u znaku košarkaških večitih derbija.

"Ima još mnogo sa Zvezdom da se igra ove godine", rekao je posle meča Milan Mačvan.

"Svaka pobeda nad Partizanom daje dodatni značaj, ali igraćemo sa njima još mnogo puta ove sezone. U suštini, nema nepoznanica među nama", u istom tonu je poručio Luka Mitrović.

Dok bi u najdužoj varijanti "proleće Partizana i Zvezde" moglo da postane i njihovo leto (eventualni peti meč finalne serije zakazan za 24. jun), nema dileme da bi "jadranski" polufinalni okršaji doneli i najveću tenziju, jer bi nosili i najveći ulog - plasman u Evroligu.

Utakmice ABA plej-ofa biće igrane od 14. aprila, a najdalji predviđeni termin za finale je 2. maj. Domaća liga počeće 28. aprila i do najvažnijih bitaka na Jadranu biće odigrana dva kola.

Uvođenje ABA doigravanja moglo bi, dakle da zaista stvori jedinstvenu situaciju da praktično neprestano gledamo derbije od aprila do kraja juna. Ono što će, u svakom slučaju, biti najvažnije je da se svaka od tih utakmica završi samo pričom o košarci, kao i u Čairu, u subotu uveče.

Komentari / 0

Ostavite komentar