Рио: Фоњини избацио Надала!

Рафаел Надал није успео да се пласира у финале турнира у Рио де Жанеиру пошто је поражен од италијанског тенисера Фабија Фоњинија у три сета 1:6, 6:2, 7:5, иако се чинило у првих 40 минута да ће посао за Шпанца бити више него лак.

Тенис 22.02.2015 | 11:10
Рио: Фоњини избацио Надала!

Надал се већ раније жалио да АТП није праведан и да није требало да у мечу против Пабла Куеваса у четвртфиналу остаје толико касно на терену, тако да се његов пораз и елиминација могу делом приписати и умору.

Многи су коментарисали да је овога пута и Фоњини дорастао задатку, јер је Италијан склон великих психичким падовима када губи или када му генерално не иде, али је овога пута, и после изгубљеног првог сета са 6:1, заиграо много боље, враћао лоптицу на прави начин противнику и на крају славио.

Фоњини је у првом сету имао једну брејк лопту коју није успео да искористи, док је Надал два пута био бољи на сервису Италијана, у другом и четвртом гему, тако да је све ишло ка томе да ће Рафа лако доћи у борбу за трофеј.

А, онда, тотални шок - Надал губи апсолутно сваки гем на свом сервису у другој деоници, па је тако лоша и спора игра противника дала крила Фоњинију да полети до изједначења и додатно створи притисак на уморног Шпанца.

Још увек су видне осцилације, након повреде, у игри Рафе, па је у одлучујућем сету само у првом гему имао муке, те је можда и могао да размишља о победи коју не би извојевао ни случајно против Топ 10 играча са игром приказаном у тим тренуцима. Ипак, Фоњини је био сталожен и знао је шта ради, па је применио план и у 12. гему искористио трећу меч лопту и отишао у финале.

Италијан ће се за титулу у Бразилу борити против Давида Ферера који је до финала дошао преко Андреаса Хајдер-Маурера из Аустрлије савладавши га са 7:5, 6:1.

Коментари / 0

Оставите коментар