У недјељу договор о Савјету министара!

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је гостујући у Дневнику 2 БН ТВ да сматра да ће лидери политичких партија које чине коалицију на нивоу БиХ на сутрашњем састанку у Сарајеву ријешити сва преостала питања и да ће се постићи коначан договор о Савјету министара БиХ.

Босна и Херцеговина 21.02.2015 | 23:32
У недјељу договор о Савјету министара!

Много је времена изгубљено и будући Савјет министара неће имати простора нити један дан да чека даље, казао је потпредсједник ПДП-а увјерен да ће сутрашњи састанак довести до каначног рјешења.

“Потпуно је евидентно да постоји сагласност и разумјевање међу лидерима политичких странака. Озбиљност ситуације налаже да се тај посао уколико је могуће заврши већ сутра. Ми из Партије демократрског прогреса вјерујемо да је то могуће урадити, да је остало неколико ситних детаља, али у сваком случају веома је битно да се формирање Савјета министара, коначни договор, успостави већ сутра током поподнева, како бисмо у наредних неколико дана имали Савјет министара и почели озбиљно да се бавимо оним пословима који су у надлежности заједничких институција БиХ”, казао је Бореновић.

Коментаришући најаве да представини СНСД-а и ДНС-а неће присуствовати обраћању високе представнице Европске уније за спољну политику и безбједност Федерике Могерини пред посланицима и делегатима оба Вијећа, Бореновић је рекао да га не би изненадило да се представници ових двију партија ипак појаве на сједници у понедјељак и по ко зна који пут промјене став у последњем тренутку.

“Мислим да није добро водити политику нећу па хоћу, или кренућу два корака напријед па ћу ићи три корака назад. Морамо се прије свега понашати одговорно према ономе што смо добили од грађана Републике Српске, гласове да заступамо њихове интересе”, рекао је Бореновић.

Потпредсједник ПДП-а додао је да представници странака из Републике Српске не треба да се баве проблемима унутар федералних странака и да релације између Демократске фронте и ХДЗ-а не смију омести Савез за промјене у циљу да на најбољи начин заступа интересе грађана Републике Сртпске.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар