U nedjelju dogovor o Savjetu ministara!

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je gostujući u Dnevniku 2 BN TV da smatra da će lideri političkih partija koje čine koaliciju na nivou BiH na sutrašnjem sastanku u Sarajevu riješiti sva preostala pitanja i da će se postići konačan dogovor o Savjetu ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 21.02.2015 | 23:32
U nedjelju dogovor o Savjetu ministara!

Mnogo je vremena izgubljeno i budući Savjet ministara neće imati prostora niti jedan dan da čeka dalje, kazao je potpredsjednik PDP-a uvjeren da će sutrašnji sastanak dovesti do kanačnog rješenja.

“Potpuno je evidentno da postoji saglasnost i razumjevanje među liderima političkih stranaka. Ozbiljnost situacije nalaže da se taj posao ukoliko je moguće završi već sutra. Mi iz Partije demokratrskog progresa vjerujemo da je to moguće uraditi, da je ostalo nekoliko sitnih detalja, ali u svakom slučaju veoma je bitno da se formiranje Savjeta ministara, konačni dogovor, uspostavi već sutra tokom popodneva, kako bismo u narednih nekoliko dana imali Savjet ministara i počeli ozbiljno da se bavimo onim poslovima koji su u nadležnosti zajedničkih institucija BiH”, kazao je Borenović.

Komentarišući najave da predstavini SNSD-a i DNS-a neće prisustvovati obraćanju visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini pred poslanicima i delegatima oba Vijeća, Borenović je rekao da ga ne bi iznenadilo da se predstavnici ovih dviju partija ipak pojave na sjednici u ponedjeljak i po ko zna koji put promjene stav u poslednjem trenutku.

“Mislim da nije dobro voditi politiku neću pa hoću, ili krenuću dva koraka naprijed pa ću ići tri koraka nazad. Moramo se prije svega ponašati odgovorno prema onome što smo dobili od građana Republike Srpske, glasove da zastupamo njihove interese”, rekao je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a dodao je da predstavnici stranaka iz Republike Srpske ne treba da se bave problemima unutar federalnih stranaka i da relacije između Demokratske fronte i HDZ-a ne smiju omesti Savez za promjene u cilju da na najbolji način zastupa interese građana Republike Srtpske.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar