Дубаи: Млади српски тенисер избацио Мелцера!

Ласло Ђере из дана у дан показује да ће, у веома блиској будућности, бити стуб српског тениса, а сада је елиминацијом познатог аустријског представника Јиргена Мелцера на старту квалификација за Дубаи 2:6, 6:4, 6:4 још једном скренуо пажњу на себе.

Тенис 21.02.2015 | 16:00
Дубаи: Млади српски тенисер избацио Мелцера!

Мелцер, некада осми тенисер света, сада се налази на 84. позицији на АТП листи, али је још увек у самом врху белог спорта. Аустријанац је олако схватио свој задатак у Дубаију, а и Ђере му је дао повода да тако размишља након првог сета.

Тенисер из Србије није имао ниједну брејк лопту у првој деоници, док је Мелцер два пута успео да буде бољи на сервис противника, у четвртом (3:1) и осмом гему (6:2), тако да је и публика сигурно помислила да ће посао бити веома брзо готов.

Вођство аустријског представника од 2:0 гурало је Ђереа у пораз, али се он пробудио, узвратио одмах рибрејком, а затим у у петом гему био бољи од Мелцера на његовом сервису уз потврду за 4:2, што му је омогућило изненадни и велики повратак у меч.

Аустријанац је, после изгубљеног сета, психички пао, па није могао да се носи са српским младићем који је у налетима стварао прилике, те на крају и извојевао велики тријумф искористивши другу меч лопту.

Ђере се сада нашао на само корак од главног жреба турнира у Дубаију где ће копље укрстити са петим носиоцем Лукасом Пуилом из Француске који је на старту квалификација рутински поразио 1848. тенисера света Омара Алавадија са 6:3, 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар