Dubai: Mladi srpski teniser izbacio Melcera!

Laslo Đere iz dana u dan pokazuje da će, u veoma bliskoj budućnosti, biti stub srpskog tenisa, a sada je eliminacijom poznatog austrijskog predstavnika Jirgena Melcera na startu kvalifikacija za Dubai 2:6, 6:4, 6:4 još jednom skrenuo pažnju na sebe.

Tenis 21.02.2015 | 16:00
Dubai: Mladi srpski teniser izbacio Melcera!

Melcer, nekada osmi teniser sveta, sada se nalazi na 84. poziciji na ATP listi, ali je još uvek u samom vrhu belog sporta. Austrijanac je olako shvatio svoj zadatak u Dubaiju, a i Đere mu je dao povoda da tako razmišlja nakon prvog seta.

Teniser iz Srbije nije imao nijednu brejk loptu u prvoj deonici, dok je Melcer dva puta uspeo da bude bolji na servis protivnika, u četvrtom (3:1) i osmom gemu (6:2), tako da je i publika sigurno pomislila da će posao biti veoma brzo gotov.

Vođstvo austrijskog predstavnika od 2:0 guralo je Đerea u poraz, ali se on probudio, uzvratio odmah ribrejkom, a zatim u u petom gemu bio bolji od Melcera na njegovom servisu uz potvrdu za 4:2, što mu je omogućilo iznenadni i veliki povratak u meč.

Austrijanac je, posle izgubljenog seta, psihički pao, pa nije mogao da se nosi sa srpskim mladićem koji je u naletima stvarao prilike, te na kraju i izvojevao veliki trijumf iskoristivši drugu meč loptu.

Đere se sada našao na samo korak od glavnog žreba turnira u Dubaiju gde će koplje ukrstiti sa petim nosiocem Lukasom Puilom iz Francuske koji je na startu kvalifikacija rutinski porazio 1848. tenisera sveta Omara Alavadija sa 6:3, 6:3.

Komentari / 0

Ostavite komentar