Кинеска имена туристичким атракцијама

Британска туристичка агенција Висит Британ (Висит Бритаин) одлучила је да да кинеска имена појединим туристичким атракцијама широм земље да би их учинала још привлачнијим за кинеске туристе.

Свијет 21.02.2015 | 12:08
Кинеска имена туристичким атракцијама

Ова агенција изабрала је 101 туристичко место, догађаје или кулинарске специјалите које су заштини знак Велике Британије и позвала је путем друштвених мрежа Вајбо (Wеибо) и Ви Чет (WеЦхат) кинеске грађане да за њих изаберу кинеска имена, објављено је на вебсајту Кварц (Qуртз).

"Висит Британ" подстакао је учеснике "кумовања" да смишљају што експлицитнија имена.Тако је загонетни цртеж голог дива на брежуљку у сеоцету Серн Ебас у Дорсету прекрштен на кинески у "велики бели стикер" (Баи Се да Луо).

Велшко село са најдужијим именом у Великој Британији, односно другим у свету Ланферпулгвинги (Лланфаирпwллгwyнгyлл) добило је кинеско име "село здравих плућа"(Ðан Феу Цун) јер је његово име немогуће изговорити у једном даху.

Шард, највиша ненасељена зграда у Европи прекрштена на кинески у "кулу са које је могуће скинути звезде с неба" (Џаи Синг Та).

Ова иницијатива има циљ привлачење још већег броја туриста из Кине која је постала британско тржиште комерцијалне трговине са највећим растом.

"Између 2009. и 2013. потрошња кинеских туриста је у просеку годишње расла за 94 милиона фунти (127 милиона евра).Велику Британију је 2013. посетило 196.000 кинеских туриста који су потрошили око 492 милиона фунти (663 милиона евра).

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар