Kineska imena turističkim atrakcijama

Britanska turistička agencija Visit Britan (Visit Britain) odlučila je da da kineska imena pojedinim turističkim atrakcijama širom zemlje da bi ih učinala još privlačnijim za kineske turiste.

Svijet 21.02.2015 | 12:08
Kineska imena turističkim atrakcijama

Ova agencija izabrala je 101 turističko mesto, događaje ili kulinarske specijalite koje su zaštini znak Velike Britanije i pozvala je putem društvenih mreža Vajbo (Weibo) i Vi Čet (WeChat) kineske građane da za njih izaberu kineska imena, objavljeno je na vebsajtu Kvarc (Qurtz).

"Visit Britan" podstakao je učesnike "kumovanja" da smišljaju što eksplicitnija imena.Tako je zagonetni crtež golog diva na brežuljku u seocetu Sern Ebas u Dorsetu prekršten na kineski u "veliki beli stiker" (Bai Se da Luo).

Velško selo sa najdužijim imenom u Velikoj Britaniji, odnosno drugim u svetu Lanferpulgvingi (Llanfairpwllgwyngyll) dobilo je kinesko ime "selo zdravih pluća"(Ðan Feu Cun) jer je njegovo ime nemoguće izgovoriti u jednom dahu.

Šard, najviša nenaseljena zgrada u Evropi prekrštena na kineski u "kulu sa koje je moguće skinuti zvezde s neba" (Džai Sing Ta).

Ova inicijativa ima cilj privlačenje još većeg broja turista iz Kine koja je postala britansko tržište komercijalne trgovine sa najvećim rastom.

"Između 2009. i 2013. potrošnja kineskih turista je u proseku godišnje rasla za 94 miliona funti (127 miliona evra).Veliku Britaniju je 2013. posetilo 196.000 kineskih turista koji su potrošili oko 492 miliona funti (663 miliona evra).

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar