Велики пожар у Дубајиу

Стотине људи евакуисане су у Дубаију када је избио пожар приближно два сата после поноћи по локалном времену у једној од највиших стамбених зграда у свету, "Торч" (Тхе Торћ), јавио је данас Ројтерс.

Свијет 21.02.2015 | 10:16
Велики пожар у Дубајиу

Према лекарским изворима, нема погинулих ни повређених, пламен је стављен под контролу, а станарима околних небодера код марине Дубаи око четири сата и 30 минута дозвољено да се врате у њихове зграде.

Станари "Торча" чекају да им се званично одобри повратак у зграду, али ће они са виших спратова морати да сачекају неколико дана.Ватра је избила на 50. спрату тог солитера од 79 спратова, јавио је дневник "Галф њус" (Гулф Неwс), позивајући се на изјаву једног станара, пренео је АФП.

Очевици наводе да су са делова зграде које је захватио пламен падали метални делови и стакло.Током пожара саобраћај у тој густо насељеној области је преусмерен.

За сада се не зна узрок пожара а ширењу пламена по зидовима десетак спратова допринео је снажан ветар.Десетак ватрогасних возила учествовало је у гашењу пожара који је у згради високој 336,1 метар.

Небодер "Торч" (Бакља) изграђен је у највећем граду Уједињених Арапских Емирата 2011. године и тада је проглашена највишом стамбеном зградом у свету.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

реалност

21.02.2015 11:08

Нека наса будала подметнула :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

21.02.2015 11:59

Ето, сад им је баш "торцх".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

21.02.2015 12:51

Јесу и почели правити по километар увис,а кад плане онда куку

ОДГОВОРИТЕ