Veliki požar u Dubajiu

Stotine ljudi evakuisane su u Dubaiju kada je izbio požar približno dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu u jednoj od najviših stambenih zgrada u svetu, "Torč" (The Torć), javio je danas Rojters.

Svijet 21.02.2015 | 10:16
Veliki požar u Dubajiu

Prema lekarskim izvorima, nema poginulih ni povređenih, plamen je stavljen pod kontrolu, a stanarima okolnih nebodera kod marine Dubai oko četiri sata i 30 minuta dozvoljeno da se vrate u njihove zgrade.

Stanari "Torča" čekaju da im se zvanično odobri povratak u zgradu, ali će oni sa viših spratova morati da sačekaju nekoliko dana.Vatra je izbila na 50. spratu tog solitera od 79 spratova, javio je dnevnik "Galf njus" (Gulf News), pozivajući se na izjavu jednog stanara, preneo je AFP.

Očevici navode da su sa delova zgrade koje je zahvatio plamen padali metalni delovi i staklo.Tokom požara saobraćaj u toj gusto naseljenoj oblasti je preusmeren.

Za sada se ne zna uzrok požara a širenju plamena po zidovima desetak spratova doprineo je snažan vetar.Desetak vatrogasnih vozila učestvovalo je u gašenju požara koji je u zgradi visokoj 336,1 metar.

Neboder "Torč" (Baklja) izgrađen je u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata 2011. godine i tada je proglašena najvišom stambenom zgradom u svetu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

realnost

21.02.2015 12:08

Neka nasa budala podmetnula :)

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

21.02.2015 12:59

Eto, sad im je baš "torch".

ODGOVORITE
Name

Md

21.02.2015 13:51

Jesu i počeli praviti po kilometar uvis,a kad plane onda kuku

ODGOVORITE