Нова нада Азура у коју су родитељи уложили све!

Данијеле Верде је суперталентовани фудбалер Роме о коме бруји цела Италија, а ускоро би могао и цео свет. Ово је прича о њему...

Фудбал 21.02.2015 | 14:40
Нова нада Азура у коју су родитељи уложили све!

Момак рођен 20. јуна 1996. године игра нападача, али се одлично сналази и по десном крилу, где га најчешће види тренер Руди Гарсија, који је у кризи резултат и приликом пада форме, када је на најјачем удару критика, имао храбрости да лансира потенцијално нову звезду.

Тинејџер из Напуља доказао се у млађим категоријама и са бројем 53 у дрес "вучице" већ првим потезима на великој сцени показао је да зна фудбал и да је право освежење за успавану екипу из "вечног града".

Али, није било све тако сјајно на почетку. После две утакмице које је преседео на клупи, дебитовао је тек пре нешто више од месец дана, 17. јануара против Палерма у гостима и није се прославио. Готово да је био неприметан у тих последњих 15 минута, протраћио их је као да није ни био на терену, а ноге су му се тресле од страха према сопственом признању. Трема је учинила своје.

Ипак, Гарсија није губио поверење, убацивао га је са клупе и против Емполија и против Фјорентине, а већ 8. фебруара "бацио га је у ватру" и Верде се нашао у стартној постави против Каљарија и - заблистао.

Био је најбољи на терену, пленио самопоуздањем и зрелим решењима иако му је само 18 година. Трчао је "као навијен" по десном крилу, показао смисао за игру и дриблинг, ту је и осећај за гол који ће истанчати искуством, али је још важнија страст приликом борбе за сваку лопту и одушевио је све потезима као да има троцифрен број утакмица Калча у ногама. Са две асистенције, Љајићу и Паредесу, био је главни актер победе (2:1) уз стрелце и скренуо пажњу на себе. Довољно да Апенинима почне да кружи прича како је шеф скаутске службе Јувентуса својевремено добио отказ управо због Вердеа, јер је допустио да му такав, тада 14-годишњи бисер промакне и заврши у Роми.

"Ово је најлепши дан у мом животу и посвећујем га онима који ме воле", било је све што је Верде имао да каже након одличног издања на Сардинији.

Навијачи римског клуба прозвали су га Ла Линеа Верде (у преводу Зелена Линија) јер их је одушевио својом брзином и партијама у оба правца на почетку, надају се, успешне каријере.

Његови родитељи уложили су све што имају у малог Данијелеа и развој његове каријере, а то заиста није било много. Због тога скромни Верде стреми ка само једном циљу, да успе на великој фудбалској позорници како би једног дана могао да се одужи својој породици. И дефинитивно је на правом путу. Посвећен је, зна да је пред њим још много рада и потпуно је фокусиран само на то. Стандардан је члан репрезентације Италије до 19 година и нема сумње да ћемо га ускоро гледати и у најбољем тиму "азура".

Ако га неко познаје, онда је то сигурно Бруно Конти, његов тренер из Ромине академије који га је и открио.

"Када је дошао код нас, био је толико стидљив. Никада му ништа није сметало, ни на шта се није жалио и био је изузетно захвалан, а уједно му је тешко пала одвојеност од родитеља. Од првог дана циљ му је био да им покаже како ће успети. Данијеле је само желео да усрећи сјајну породицу која му је дала све што је могла и сада само жели да им помаже", поручио је Конти.

Тренутно зарађује око 1.000 евра месечно, али га ускоро чека нови, далеко уноснији уговор, што је корак ближе остварењу снова, јер Рома и тренер Руди Гарсија озбиљно рачунају на "Зелену Линију".

Коментари / 0

Оставите коментар