Nova nada Azura u koju su roditelji uložili sve!

Danijele Verde je supertalentovani fudbaler Rome o kome bruji cela Italija, a uskoro bi mogao i ceo svet. Ovo je priča o njemu...

Fudbal 21.02.2015 | 14:40
Nova nada Azura u koju su roditelji uložili sve!

Momak rođen 20. juna 1996. godine igra napadača, ali se odlično snalazi i po desnom krilu, gde ga najčešće vidi trener Rudi Garsija, koji je u krizi rezultat i prilikom pada forme, kada je na najjačem udaru kritika, imao hrabrosti da lansira potencijalno novu zvezdu.

Tinejdžer iz Napulja dokazao se u mlađim kategorijama i sa brojem 53 u dres "vučice" već prvim potezima na velikoj sceni pokazao je da zna fudbal i da je pravo osveženje za uspavanu ekipu iz "večnog grada".

Ali, nije bilo sve tako sjajno na početku. Posle dve utakmice koje je presedeo na klupi, debitovao je tek pre nešto više od mesec dana, 17. januara protiv Palerma u gostima i nije se proslavio. Gotovo da je bio neprimetan u tih poslednjih 15 minuta, protraćio ih je kao da nije ni bio na terenu, a noge su mu se tresle od straha prema sopstvenom priznanju. Trema je učinila svoje.

Ipak, Garsija nije gubio poverenje, ubacivao ga je sa klupe i protiv Empolija i protiv Fjorentine, a već 8. februara "bacio ga je u vatru" i Verde se našao u startnoj postavi protiv Kaljarija i - zablistao.

Bio je najbolji na terenu, plenio samopouzdanjem i zrelim rešenjima iako mu je samo 18 godina. Trčao je "kao navijen" po desnom krilu, pokazao smisao za igru i dribling, tu je i osećaj za gol koji će istančati iskustvom, ali je još važnija strast prilikom borbe za svaku loptu i oduševio je sve potezima kao da ima trocifren broj utakmica Kalča u nogama. Sa dve asistencije, Ljajiću i Paredesu, bio je glavni akter pobede (2:1) uz strelce i skrenuo pažnju na sebe. Dovoljno da Apeninima počne da kruži priča kako je šef skautske službe Juventusa svojevremeno dobio otkaz upravo zbog Verdea, jer je dopustio da mu takav, tada 14-godišnji biser promakne i završi u Romi.

"Ovo je najlepši dan u mom životu i posvećujem ga onima koji me vole", bilo je sve što je Verde imao da kaže nakon odličnog izdanja na Sardiniji.

Navijači rimskog kluba prozvali su ga La Linea Verde (u prevodu Zelena Linija) jer ih je oduševio svojom brzinom i partijama u oba pravca na početku, nadaju se, uspešne karijere.

Njegovi roditelji uložili su sve što imaju u malog Danijelea i razvoj njegove karijere, a to zaista nije bilo mnogo. Zbog toga skromni Verde stremi ka samo jednom cilju, da uspe na velikoj fudbalskoj pozornici kako bi jednog dana mogao da se oduži svojoj porodici. I definitivno je na pravom putu. Posvećen je, zna da je pred njim još mnogo rada i potpuno je fokusiran samo na to. Standardan je član reprezentacije Italije do 19 godina i nema sumnje da ćemo ga uskoro gledati i u najboljem timu "azura".

Ako ga neko poznaje, onda je to sigurno Bruno Konti, njegov trener iz Romine akademije koji ga je i otkrio.

"Kada je došao kod nas, bio je toliko stidljiv. Nikada mu ništa nije smetalo, ni na šta se nije žalio i bio je izuzetno zahvalan, a ujedno mu je teško pala odvojenost od roditelja. Od prvog dana cilj mu je bio da im pokaže kako će uspeti. Danijele je samo želeo da usreći sjajnu porodicu koja mu je dala sve što je mogla i sada samo želi da im pomaže", poručio je Konti.

Trenutno zarađuje oko 1.000 evra mesečno, ali ga uskoro čeka novi, daleko unosniji ugovor, što je korak bliže ostvarenju snova, jer Roma i trener Rudi Garsija ozbiljno računaju na "Zelenu Liniju".

Komentari / 0

Ostavite komentar