БЕЛ: Стандард ''васкрснуо'' за два минута!

Лијежани били у безизлазној ситуацији, али дошли до великог преокрета за само два минута...

Фудбал 21.02.2015 | 10:00
БЕЛ: Стандард ''васкрснуо'' за два минута!

Стандард је после фантастичне завршнице на стадиону Морис Дуфран освојио сва три бода против Беверна који је био надомак сензације. Само седам минута пре краја утакмице у Лијежу, Стандард је гледао у амбис и пораз који би га довео у веома непријатну ситуацију пред завршницу првог дела шампионата, ипак головима Хамада и Карсела-Гонзалеса, момци у црвеним дресовима су победили резултатом 3:2, те практично обезбедили своје место у плеј-офу.

Беверен је дошао у Лијеж да игра фудбал, да нападне и да победи велики Стандард. По ко зна који пут се показало да је рецепт за успех против јачих и фаворизованих, храброст и напад. Већ у 17. минуту, Беверен је повео преко Ровела, да би Езекијел изједначио у 34. На одмор се отишло са наизглед мирних 1:1, али је на стадиону заправо прштало од шанси. Темпо је био фантастичан, а навијачи су могли само да се надају да ће такав остати и у другом полувремену.

Наставило се, тако да кажемо, одбијање Беверена да се повуче и препусти конце игре Стандарду, па је у 65. минуту, Емонд донео гостима шокантну предност од 2:1. Сигурно су се у почасној ложи стадиона Морис Дуфран носили мишљу да је можда Ивана Вукомановића требало оставити на клупи тима који је буквално препородио.

Ипак, све такве мисли су нестале у размаку од два минута. Цела два минута. Најпре је Хамад постигао изједначујући погодак у 83. минуту, да би 120 секунди касније, Карсела-Гонзалес поставио коначних 3:2 у Лијежу за велику радост навијача, тако скинуо велики терет са грбаче свог новог тренера, Хозеа Риге.

Про Лига, 27. коло:

Петак

Стандард Лијеж - Беверен 3:2 (1:1)
/Езекијел 34, Хамад 83, Карсела-Гонзалес 85 - Ровел 17, Емонд 65/

Субота

18.00 Локерен - Мускрон
20.00 Серкл Бриж - Варегем
20.00 Кортрајк - Вестерло
20.00 Остенде - Шарлоа

Недеља

14.30 Гент - Бриж
18.00 Генк - Андерлехт
20.00 Мехелен - Лирс

Коментари / 0

Оставите коментар