BEL: Standard ''vaskrsnuo'' za dva minuta!

Liježani bili u bezizlaznoj situaciji, ali došli do velikog preokreta za samo dva minuta...

Fudbal 21.02.2015 | 10:00
BEL: Standard ''vaskrsnuo'' za dva minuta!

Standard je posle fantastične završnice na stadionu Moris Dufran osvojio sva tri boda protiv Beverna koji je bio nadomak senzacije. Samo sedam minuta pre kraja utakmice u Liježu, Standard je gledao u ambis i poraz koji bi ga doveo u veoma neprijatnu situaciju pred završnicu prvog dela šampionata, ipak golovima Hamada i Karsela-Gonzalesa, momci u crvenim dresovima su pobedili rezultatom 3:2, te praktično obezbedili svoje mesto u plej-ofu.

Beveren je došao u Lijež da igra fudbal, da napadne i da pobedi veliki Standard. Po ko zna koji put se pokazalo da je recept za uspeh protiv jačih i favorizovanih, hrabrost i napad. Već u 17. minutu, Beveren je poveo preko Rovela, da bi Ezekijel izjednačio u 34. Na odmor se otišlo sa naizgled mirnih 1:1, ali je na stadionu zapravo prštalo od šansi. Tempo je bio fantastičan, a navijači su mogli samo da se nadaju da će takav ostati i u drugom poluvremenu.

Nastavilo se, tako da kažemo, odbijanje Beverena da se povuče i prepusti konce igre Standardu, pa je u 65. minutu, Emond doneo gostima šokantnu prednost od 2:1. Sigurno su se u počasnoj loži stadiona Moris Dufran nosili mišlju da je možda Ivana Vukomanovića trebalo ostaviti na klupi tima koji je bukvalno preporodio.

Ipak, sve takve misli su nestale u razmaku od dva minuta. Cela dva minuta. Najpre je Hamad postigao izjednačujući pogodak u 83. minutu, da bi 120 sekundi kasnije, Karsela-Gonzales postavio konačnih 3:2 u Liježu za veliku radost navijača, tako skinuo veliki teret sa grbače svog novog trenera, Hozea Rige.

Pro Liga, 27. kolo:

Petak

Standard Lijež - Beveren 3:2 (1:1)
/Ezekijel 34, Hamad 83, Karsela-Gonzales 85 - Rovel 17, Emond 65/

Subota

18.00 Lokeren - Muskron
20.00 Serkl Briž - Varegem
20.00 Kortrajk - Vesterlo
20.00 Ostende - Šarloa

Nedelja

14.30 Gent - Briž
18.00 Genk - Anderleht
20.00 Mehelen - Lirs

Komentari / 0

Ostavite komentar