Кћерке цјепаницом ударале мајку по глави

Психијатријски болесници, сестре Л.К.(53) и С.К (50) претукле су своју мајку Корну К. (86) у својој породичној кући јер им није дала више пензије.

Србија 21.02.2015 | 08:56
Кћерке цјепаницом ударале мајку по глави

Инцидент се догодио у нишком насељу Медошевац, а несрећну жену је спасио од разјарених жена њен братанац, који је баш у том тренутку одлучио да је обиђе.

Старица је због крварења у мозгу и повреда пребачена на лијечење на одјељењу полуинтезивне његе на Клиници за неурохирургију.

Бранко Илић, први комшија каже да су се из Корнине куће чуле вриска и свађа.

"То није први пут да се тако нешто слично десило, али нисам мислио да ће њене кћерке овај пут отићи тако далеко. Срећа па је наишао братанац који ради у Шведској и свратио је да обиђе своју тетку, па је и позвао Хитну помоћ.

Како комшиница каже ова породица се доселила у Медошевац из Босилеграда, а несрећна старица је након мужевљеве смрти остала сама са кћеркама.

"Муж је био професор и оставио јој је лијепу пензију које су јој ћерке отимале батинама. Обје су душевни болесници, млађа од детињства, а старија је била добра до зрелог доба, чак је почела и да студира, али је онда обољела, рекла је комшиница и додала да су кћерке често тукле своју мајку, преноси Информер.

"Један дан сам је чак видјела крваве главе испред куће и упитала је зашто не уђе у кућу, али она ми је рекла да су је кћерке изударале цјепаницом по глави", испричала је комшиница.

Комшиница је рекла да је оне биле више пута у болници, али да их је мајка сажаљевала и крила од свијета да су болесне, а требале су давно да буду затворене.

Љекари су установили да старица има лакше повреде и примљена је у болницу са крвним подливима на левој можданој хемисфери и бројним модрицама и нагњечењима по рукама, лицу и челу.

"Тренутно није животно угрожена, рекао је Иван Стефановић, начелник Одјељења неурохирургије у Нишу.

Извор: Србија данас

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Катастрофа

21.02.2015 09:09

Ја и брат смо остарили сами јер родитељи од пензија не могу да презиве иако је Запад. Синоц сам послала татине рацуне без станарине 300 марака. Он мора да једе 5 пута на дан због сецера итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милиц мира

21.02.2015 15:35

Моји родитељи у Босни имају малу пензију али и троје дјеце у иностранству. Мајка има тезак сецер а отац рак а јос избјеглице а само ја помазем . Иако сам од дјеце у најтезој ситуацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој тата

21.02.2015 19:11

Он има социјалну старацку помоц. Из Босне нема ниста, а нити из Србије. Старци немају право да тразе поврат новца од социјалне слузбе. То мозе до 65. године послије је катастрофа. Мама не троси инсулин па не једе тако нити толико. Сад бас казе да би се вјесала да брат не да сву плату јер све коста. Како реце:'ни то неце дуго', мислеци на смрт. Да се родитељ удара је залосни и ни лудост то не мозе оправдати.

ОДГОВОРИТЕ