Kćerke cjepanicom udarale majku po glavi

Psihijatrijski bolesnici, sestre L.K.(53) i S.K (50) pretukle su svoju majku Kornu K. (86) u svojoj porodičnoj kući jer im nije dala više penzije.

Srbija 21.02.2015 | 08:56
Kćerke cjepanicom udarale majku po glavi

Incident se dogodio u niškom naselju Medoševac, a nesrećnu ženu je spasio od razjarenih žena njen bratanac, koji je baš u tom trenutku odlučio da je obiđe.

Starica je zbog krvarenja u mozgu i povreda prebačena na liječenje na odjeljenju poluintezivne njege na Klinici za neurohirurgiju.

Branko Ilić, prvi komšija kaže da su se iz Kornine kuće čule vriska i svađa.

"To nije prvi put da se tako nešto slično desilo, ali nisam mislio da će njene kćerke ovaj put otići tako daleko. Sreća pa je naišao bratanac koji radi u Švedskoj i svratio je da obiđe svoju tetku, pa je i pozvao Hitnu pomoć.

Kako komšinica kaže ova porodica se doselila u Medoševac iz Bosilegrada, a nesrećna starica je nakon muževljeve smrti ostala sama sa kćerkama.

"Muž je bio profesor i ostavio joj je lijepu penziju koje su joj ćerke otimale batinama. Obje su duševni bolesnici, mlađa od detinjstva, a starija je bila dobra do zrelog doba, čak je počela i da studira, ali je onda oboljela, rekla je komšinica i dodala da su kćerke često tukle svoju majku, prenosi Informer.

"Jedan dan sam je čak vidjela krvave glave ispred kuće i upitala je zašto ne uđe u kuću, ali ona mi je rekla da su je kćerke izudarale cjepanicom po glavi", ispričala je komšinica.

Komšinica je rekla da je one bile više puta u bolnici, ali da ih je majka sažaljevala i krila od svijeta da su bolesne, a trebale su davno da budu zatvorene.

Ljekari su ustanovili da starica ima lakše povrede i primljena je u bolnicu sa krvnim podlivima na levoj moždanoj hemisferi i brojnim modricama i nagnječenjima po rukama, licu i čelu.

"Trenutno nije životno ugrožena, rekao je Ivan Stefanović, načelnik Odjeljenja neurohirurgije u Nišu.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Katastrofa

21.02.2015 09:09

Ja i brat smo ostarili sami jer roditelji od penzija ne mogu da prezive iako je Zapad. Sinoc sam poslala tatine racune bez stanarine 300 maraka. On mora da jede 5 puta na dan zbog secera itd.

ODGOVORITE
Name

milic mira

21.02.2015 15:35

Moji roditelji u Bosni imaju malu penziju ali i troje djece u inostranstvu. Majka ima tezak secer a otac rak a jos izbjeglice a samo ja pomazem . Iako sam od djece u najtezoj situaciji

ODGOVORITE
Name

Moj tata

21.02.2015 19:11

On ima socijalnu staracku pomoc. Iz Bosne nema nista, a niti iz Srbije. Starci nemaju pravo da traze povrat novca od socijalne sluzbe. To moze do 65. godine poslije je katastrofa. Mama ne trosi insulin pa ne jede tako niti toliko. Sad bas kaze da bi se vjesala da brat ne da svu platu jer sve kosta. Kako rece:'ni to nece dugo', misleci na smrt. Da se roditelj udara je zalosni i ni ludost to ne moze opravdati.

ODGOVORITE