ПСЖ нема довољно играча за утакмицу!

Велики проблеми за Лорана Блана после суровог окршаја са Челсијем, али и недисциплине неколицине својих играча.

Фудбал 21.02.2015 | 13:20
ПСЖ нема довољно играча за утакмицу!

Неспортски потез Златана Ибрахимовића, који је током утакмице са Сент Етјеном пре два викенда оштро фаулирао ривала Јоана Мола, могао би скупо да кошта ионако посрнули Пари Сен Жермен.

Ибрахимовић, који је за тај потез ове недеље добио две утакмице суспензије, а претходно у прошлом колу свесно скинуо дрес промовишући хуманитарну акцију и тако добио још један жути картон, који ће му се рачунати касније, само је само један у мору играча шампиона Француске који неће моћи да се стави тренеру Лорану Блану на располагање за утакмицу наредног кола, у суботу, против Тулуза.

У петак увече, Блан је имао само 13 оних који нису повређени или суспендовани, а за пун протокол потребно му је 18.

Лукас, Јоан Кабај и Серж Орије повредили су се претходног викенда у ремију са Каеном (2:2), у утакмици у којој су примили два гола у 89. и 92. минуту и испустили два злата вредна бода у трци са Олимпиком из Марсеја и Лиона. Ибрахимовић је тада зарадио спорну суспензију, а три дана касније, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона, ПСЖ је одиграо 1:1 са Челсијем на "Парку принчева" и изгубио Маркињоша.

Поред Ибрахимовића, у Лиги 1 суспендовани су и Давид Луиз и Марко Верати! Сваки од наведених играча имао је улогу стартера код Блана.

Ако је Блану за утеху, ни његов колега Алан Казанова није на слатким мукама пред дерби меч. Он не може да рачуна на седморицу својих играча, петорицу због повреда и двојицу због суспензија. Међу њима, међутим, нису наши потенцијални репрезентативци Урош Спајић и Александар Пешић, које ће селектор Радован Ћурчић свакако погледати на делу, ако буду у игри.

ПСЖ дели друго место са Марсејом, са два бода заостатка иза лидера Лиона.

Коментари / 0

Оставите коментар