PSŽ nema dovoljno igrača za utakmicu!

Veliki problemi za Lorana Blana posle surovog okršaja sa Čelsijem, ali i nediscipline nekolicine svojih igrača.

Fudbal 21.02.2015 | 13:20
PSŽ nema dovoljno igrača za utakmicu!

Nesportski potez Zlatana Ibrahimovića, koji je tokom utakmice sa Sent Etjenom pre dva vikenda oštro faulirao rivala Joana Mola, mogao bi skupo da košta ionako posrnuli Pari Sen Žermen.

Ibrahimović, koji je za taj potez ove nedelje dobio dve utakmice suspenzije, a prethodno u prošlom kolu svesno skinuo dres promovišući humanitarnu akciju i tako dobio još jedan žuti karton, koji će mu se računati kasnije, samo je samo jedan u moru igrača šampiona Francuske koji neće moći da se stavi treneru Loranu Blanu na raspolaganje za utakmicu narednog kola, u subotu, protiv Tuluza.

U petak uveče, Blan je imao samo 13 onih koji nisu povređeni ili suspendovani, a za pun protokol potrebno mu je 18.

Lukas, Joan Kabaj i Serž Orije povredili su se prethodnog vikenda u remiju sa Kaenom (2:2), u utakmici u kojoj su primili dva gola u 89. i 92. minutu i ispustili dva zlata vredna boda u trci sa Olimpikom iz Marseja i Liona. Ibrahimović je tada zaradio spornu suspenziju, a tri dana kasnije, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, PSŽ je odigrao 1:1 sa Čelsijem na "Parku prinčeva" i izgubio Markinjoša.

Pored Ibrahimovića, u Ligi 1 suspendovani su i David Luiz i Marko Verati! Svaki od navedenih igrača imao je ulogu startera kod Blana.

Ako je Blanu za utehu, ni njegov kolega Alan Kazanova nije na slatkim mukama pred derbi meč. On ne može da računa na sedmoricu svojih igrača, petoricu zbog povreda i dvojicu zbog suspenzija. Među njima, međutim, nisu naši potencijalni reprezentativci Uroš Spajić i Aleksandar Pešić, koje će selektor Radovan Ćurčić svakako pogledati na delu, ako budu u igri.

PSŽ deli drugo mesto sa Marsejom, sa dva boda zaostatka iza lidera Liona.

Komentari / 0

Ostavite komentar