Бивша Управа Партизана тражи 900 000 евра!

„Реалан дуг у овом тренутку није 14.800.000 евра, него за седам милиона мањи“, уверава Ратомир Бабић, доскорашњи потпредседник црно-белих.

Фудбал 21.02.2015 | 08:00
Бивша Управа Партизана тражи 900 000 евра!

Парни ваљак у наставак првенства креће опхрван кадровским (у смирај прелазног рока отишли Данко Лазовић и Петар Шкулетић) и финансијским невољама. Тешко је измерити да ли се са већим проблемима суочава тренер Марко Николић или руководиоци клуба, који су затекли не само празну касу и блокиран рачун већ и дуг за који тврде да износи 14.873.000 евра. Као што је тешко оценити да ли су подаци актуелних челника веродостојни, пошто бивша врхушка клуба из Хумске 1 уверава да задужења нису онаква каквим су их после седнице Управног одбора представила влада Зорана Поповића.

После Драгана Ђурића, уверава и доскорашњи потпредседник црно-белих Ратомир Бабић да је разлика између суме која је представљена медијима и оне коју је он обелоданио на Изборној скупштини клуба нереална.
„Био сам у Хумској и прво морам да похвалим нову управу да је извештај куцан на шест страна изванредан, да су у њему веродостојно приказани сви подаци везани за финансијско пословање Партизана. Наравно, остајем при ставу изреченом на Скупштини, да смо на дан примопредаје дужности, 25. децембра, дуговали 13.200.000 евра, а нова сума у износу од 14.873.000 евра појавила се услед употребе другачије терминологије у изради извештаја. Поменути дуг није реалан, јер би у клуб наредних месеци требало да се слије између 6.000.000 и 7.000.000 евра, на име разних потраживања“, каже Бабић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Дугогодишњи функционер Парног ваљка додаје да је реч о грубој процени и да ће у Партизан у наредна два месеца добити новац којим ће умањити дуг.
„Приказ стања није веродостојан, јер ће у клуб у најскоријем периоду да „легне“ новац од трансфера на име процената од Лазара Марковића у Ливерпул, затим део од продаје Александра Митровића Андерлехту, те продаје комерцијалних права за Андрију Живковића, а очекује се и прилив средстава на име премија од УЕФА, као и последња рата од уговора са ТВ Аренаспортом. То није мали новац и кад све буде на голими, дуг ће бити за око 7.000.000 евра мањи него што је саопштено“.

Ратомир Бабић је открио да је структура дуга детаљно прецизирана у извештају који је саставила ревизорска кућа Васконс ЈП и да Партизана - захваљујући и немарности претходне управе чији је био део - дугује менаџерима, добављачима, Фудбалском савезу Србије (на име разноразних казни), те физичким лицима, али и фирмама. Занимљиво, оним чији су власници чланови претходног руководства.
„Партизан у овом тренутку дугује збирно око 900.000 евра и члановима бившег руководства, на име позајмица које су у име својих фирми достављали клубу. Оно што је повољно јесте чињеница да су поменуте позајмице бескаматне. Реч је о компанијама које воде Миле Јовичић, Ратко Затезало, Мирослав Атељевић, Петар Петричевић и остали... Сви су на одређен начин помогли црно-беле и то, хтели не хтели, мора да се цени, јер такав принцип пословања нисмо ми смислили, он је био присутан и 2007, 2008, 2009. године, пре доласка наше управе“.

После свега, јасно је да односи између претходног и садашњег руководства не могу да буду идеални.
„Наша управа се трудила колико је могла у оквиру могућности и из приложеног, кад је о потраживањима реч, види се да нисмо злочинци. Погодила ме је та изјава господина Милорада Вучелића, сматрам да није у реду се се тако квалификују људи. Опет, ни ми нисмо злопамтилла, нити желимо конфротације са актуелним руководство. Интерес екипе би требало да нам буде на првом месту и зато би било добро да подржимо сви Партизан против Вождовца“, закључио је Ратомир Бабић.

Коментари / 0

Оставите коментар