Bivša Uprava Partizana traži 900 000 evra!

„Realan dug u ovom trenutku nije 14.800.000 evra, nego za sedam miliona manji“, uverava Ratomir Babić, doskorašnji potpredsednik crno-belih.

Fudbal 21.02.2015 | 08:00
Bivša Uprava Partizana traži 900 000 evra!

Parni valjak u nastavak prvenstva kreće ophrvan kadrovskim (u smiraj prelaznog roka otišli Danko Lazović i Petar Škuletić) i finansijskim nevoljama. Teško je izmeriti da li se sa većim problemima suočava trener Marko Nikolić ili rukovodioci kluba, koji su zatekli ne samo praznu kasu i blokiran račun već i dug za koji tvrde da iznosi 14.873.000 evra. Kao što je teško oceniti da li su podaci aktuelnih čelnika verodostojni, pošto bivša vrhuška kluba iz Humske 1 uverava da zaduženja nisu onakva kakvim su ih posle sednice Upravnog odbora predstavila vlada Zorana Popovića.

Posle Dragana Đurića, uverava i doskorašnji potpredsednik crno-belih Ratomir Babić da je razlika između sume koja je predstavljena medijima i one koju je on obelodanio na Izbornoj skupštini kluba nerealna.
„Bio sam u Humskoj i prvo moram da pohvalim novu upravu da je izveštaj kucan na šest strana izvanredan, da su u njemu verodostojno prikazani svi podaci vezani za finansijsko poslovanje Partizana. Naravno, ostajem pri stavu izrečenom na Skupštini, da smo na dan primopredaje dužnosti, 25. decembra, dugovali 13.200.000 evra, a nova suma u iznosu od 14.873.000 evra pojavila se usled upotrebe drugačije terminologije u izradi izveštaja. Pomenuti dug nije realan, jer bi u klub narednih meseci trebalo da se slije između 6.000.000 i 7.000.000 evra, na ime raznih potraživanja“, kaže Babić u razgovoru za MOZZART Sport.

Dugogodišnji funkcioner Parnog valjka dodaje da je reč o gruboj proceni i da će u Partizan u naredna dva meseca dobiti novac kojim će umanjiti dug.
„Prikaz stanja nije verodostojan, jer će u klub u najskorijem periodu da „legne“ novac od transfera na ime procenata od Lazara Markovića u Liverpul, zatim deo od prodaje Aleksandra Mitrovića Anderlehtu, te prodaje komercijalnih prava za Andriju Živkovića, a očekuje se i priliv sredstava na ime premija od UEFA, kao i poslednja rata od ugovora sa TV Arenasportom. To nije mali novac i kad sve bude na golimi, dug će biti za oko 7.000.000 evra manji nego što je saopšteno“.

Ratomir Babić je otkrio da je struktura duga detaljno precizirana u izveštaju koji je sastavila revizorska kuća Vaskons JP i da Partizana - zahvaljujući i nemarnosti prethodne uprave čiji je bio deo - duguje menadžerima, dobavljačima, Fudbalskom savezu Srbije (na ime raznoraznih kazni), te fizičkim licima, ali i firmama. Zanimljivo, onim čiji su vlasnici članovi prethodnog rukovodstva.
„Partizan u ovom trenutku duguje zbirno oko 900.000 evra i članovima bivšeg rukovodstva, na ime pozajmica koje su u ime svojih firmi dostavljali klubu. Ono što je povoljno jeste činjenica da su pomenute pozajmice beskamatne. Reč je o kompanijama koje vode Mile Jovičić, Ratko Zatezalo, Miroslav Ateljević, Petar Petričević i ostali... Svi su na određen način pomogli crno-bele i to, hteli ne hteli, mora da se ceni, jer takav princip poslovanja nismo mi smislili, on je bio prisutan i 2007, 2008, 2009. godine, pre dolaska naše uprave“.

Posle svega, jasno je da odnosi između prethodnog i sadašnjeg rukovodstva ne mogu da budu idealni.
„Naša uprava se trudila koliko je mogla u okviru mogućnosti i iz priloženog, kad je o potraživanjima reč, vidi se da nismo zločinci. Pogodila me je ta izjava gospodina Milorada Vučelića, smatram da nije u redu se se tako kvalifikuju ljudi. Opet, ni mi nismo zlopamtilla, niti želimo konfrotacije sa aktuelnim rukovodstvo. Interes ekipe bi trebalo da nam bude na prvom mestu i zato bi bilo dobro da podržimo svi Partizan protiv Voždovca“, zaključio je Ratomir Babić.

Komentari / 0

Ostavite komentar