Нова борба за моћ у подземљу

Евидентно је да се нешто дешава у подземљу у Србији, да траје нека борба за моћ, оцењује новинар Вук Цвијић, говорећи о све већем броју убистава у Београду.

Србија 20.02.2015 | 18:25
Нова борба за моћ у подземљу

Цвијић је за Б92 рекао да је сам број убистава мањи него раније, али да "потпис" указује на то да је у питању организовани криминал.

"То није само проблем у Србији, већ се он прелива у Црну Гору и обрнуто. Иако је било хапшења више група, то и даље траје", рекао је Цвијић.

Саговорник Б92 каже да је јасно да обрачуни и даље трају на улицама градова Србије и Црне Горе, а да је посебан проблем када се све то "прелије ван криминалних кругова".

"Ми имамо нерешен покушај убиства бизнисмена Милана Бека, што је нешто што ипак оставља зебњу", каже Цвијић.

Говорећи о порасту броја посебно свирепих убистава у Србији рекао да то јесте приметно.

"Очигледно је људима у оволикој економској немаштини све мање потребно за окидач за такве свирепе злочине", каже Цвијић.

Подсетимо, још једно у низу убистава сличне врсте у последње време догодило се ноћас око 1 сат у Улици Јурија Гагарина.

Како сазнаје Б92, убијен је Горан Радоман (37), који се недавно преселио у Београд из Црне Горе. Важио је за једног од вођа которског криминалног клана, а био је врло близак Драгану Дудићу Фрицу, познатом у јавности као особа блиска људима из клана Дарка Шарића. 

Радоман је возио блиндирани "бе-ем-ве", којим се довезао до гараже покривене видео надзором, али је убица искористио неколико корака раздаљине од лифта да га убије са више хитаца из ватреног оружја.

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је данас да је број убистава у Србији у опадању, као и да је укупна безбедност грађана добра.

"Дешавају се кривична дела, али и је немогуће спречити сва кривична дела. “Трудим се да укупна безбедност градјана буде што боља”", поручио је министар наводећи важност превентивног рада полиције.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рада

20.02.2015 18:09

Београд је постао Тексас,нема дана да неко некога не убије.

ОДГОВОРИТЕ