Nova borba za moć u podzemlju

Evidentno je da se nešto dešava u podzemlju u Srbiji, da traje neka borba za moć, ocenjuje novinar Vuk Cvijić, govoreći o sve većem broju ubistava u Beogradu.

Srbija 20.02.2015 | 18:25
Nova borba za moć u podzemlju

Cvijić je za B92 rekao da je sam broj ubistava manji nego ranije, ali da "potpis" ukazuje na to da je u pitanju organizovani kriminal.

"To nije samo problem u Srbiji, već se on preliva u Crnu Goru i obrnuto. Iako je bilo hapšenja više grupa, to i dalje traje", rekao je Cvijić.

Sagovornik B92 kaže da je jasno da obračuni i dalje traju na ulicama gradova Srbije i Crne Gore, a da je poseban problem kada se sve to "prelije van kriminalnih krugova".

"Mi imamo nerešen pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, što je nešto što ipak ostavlja zebnju", kaže Cvijić.

Govoreći o porastu broja posebno svirepih ubistava u Srbiji rekao da to jeste primetno.

"Očigledno je ljudima u ovolikoj ekonomskoj nemaštini sve manje potrebno za okidač za takve svirepe zločine", kaže Cvijić.

Podsetimo, još jedno u nizu ubistava slične vrste u poslednje vreme dogodilo se noćas oko 1 sat u Ulici Jurija Gagarina.

Kako saznaje B92, ubijen je Goran Radoman (37), koji se nedavno preselio u Beograd iz Crne Gore. Važio je za jednog od vođa kotorskog kriminalnog klana, a bio je vrlo blizak Draganu Dudiću Fricu, poznatom u javnosti kao osoba bliska ljudima iz klana Darka Šarića. 

Radoman je vozio blindirani "be-em-ve", kojim se dovezao do garaže pokrivene video nadzorom, ali je ubica iskoristio nekoliko koraka razdaljine od lifta da ga ubije sa više hitaca iz vatrenog oružja.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je danas da je broj ubistava u Srbiji u opadanju, kao i da je ukupna bezbednost građana dobra.

"Dešavaju se krivična dela, ali i je nemoguće sprečiti sva krivična dela. “Trudim se da ukupna bezbednost gradjana bude što bolja”", poručio je ministar navodeći važnost preventivnog rada policije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rada

20.02.2015 18:09

Beograd je postao Teksas,nema dana da neko nekoga ne ubije.

ODGOVORITE