УЕФА не покреће поступак против Фајенорда!

Европска фудбалска унија неће покренути против холандског Фајенорда, пошто су њихови навијачи направили оргромне нереде и демолирале центар Рима.

Фудбал 20.02.2015 | 19:20
УЕФА не покреће поступак против Фајенорда!

Навијачи Фајенорда су у четвртак током целог дана, уочи утакмице с Ромом у Лиги Европа, правили нереде у Риму, а највише штете нанели су на Шпанском тргу, на коме су се сукобили са полицијом, уништавали фонтане, бацали флаше и каменице на зграде продавнице и кафиће.

Током нереда повређено је неколико полицајаца, а холандски медији су пренели да су у Риму ухапшене 23 особе, као и да је њих 19 оптужено за нереде. Ипак, упркос томе, УЕФА је санкције оставила италијанској полицији.

Градоначелник Рима Игнацио Марино позвао је фудбалски клуб Фајенорд или Холандију да плате штету коју су у граду направили навијачи тима са 'Де Кајпа'.

"УЕФА осуђује насиље и инциденте који су се десили у Риму у четвртак. Међутим, како су се споменути нереди одиграли ван стадиона, то није под јурисдикцијом ФИФА. Даља истрага је у надлежности локалних власти", стоји у саопштењу УЕФА.

Навијачи Фајенорда прилично су екстремни, а клуб је у сезони 2006/2007 санкционисан избацивањем из Европе, после нереда који су направили у Нансију.

Коментари / 0

Оставите коментар