UEFA ne pokreće postupak protiv Fajenorda!

Evropska fudbalska unija neće pokrenuti protiv holandskog Fajenorda, pošto su njihovi navijači napravili orgromne nerede i demolirale centar Rima.

Fudbal 20.02.2015 | 19:20
UEFA ne pokreće postupak protiv Fajenorda!

Navijači Fajenorda su u četvrtak tokom celog dana, uoči utakmice s Romom u Ligi Evropa, pravili nerede u Rimu, a najviše štete naneli su na Španskom trgu, na kome su se sukobili sa policijom, uništavali fontane, bacali flaše i kamenice na zgrade prodavnice i kafiće.

Tokom nereda povređeno je nekoliko policajaca, a holandski mediji su preneli da su u Rimu uhapšene 23 osobe, kao i da je njih 19 optuženo za nerede. Ipak, uprkos tome, UEFA je sankcije ostavila italijanskoj policiji.

Gradonačelnik Rima Ignacio Marino pozvao je fudbalski klub Fajenord ili Holandiju da plate štetu koju su u gradu napravili navijači tima sa 'De Kajpa'.

"UEFA osuđuje nasilje i incidente koji su se desili u Rimu u četvrtak. Međutim, kako su se spomenuti neredi odigrali van stadiona, to nije pod jurisdikcijom FIFA. Dalja istraga je u nadležnosti lokalnih vlasti", stoji u saopštenju UEFA.

Navijači Fajenorda prilično su ekstremni, a klub je u sezoni 2006/2007 sankcionisan izbacivanjem iz Evrope, posle nereda koji su napravili u Nansiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar