Куп БиХ: Игокеа, Широки или...?

Сарајевски Спарс домаћин је завршног турнира Купа Босне и Херцеговине у којем трофеј брани Широки. У полуфиналу се састају Игокеа - Зрињски и Спарс против тима са "Пецаре".

Кошарка 20.02.2015 | 13:00
Куп БиХ: Игокеа, Широки или...?

Сви сусрети играће се у малој дворани КСЦ "Скендерија", а у полуфиналу у петак ће снаге одмјерити домаћин Спарс и Широки, односно Игокеа и Зрињски.

Ипак тренер "игоса" Жељко Лукајић позвао је на опрез против мостарских "племића".

"Нисам имао времена као наши противници да се припремим за њих, али шта да се ради. Помало је неозбиљно да противника у полуфиналу Купа сазнате тек три-четири дана пред утакмицу, тако да смо морали анализирати све три екипе и пратити њихове утакмице. Прва је најважнија и најосјетљивија утакмица. Куп је увијек нешто што је потенцијално опасно. Ту аутсајдери немају шта изгубити. Игра се једна утакмица и морају се открити све карте. Неко има свој дан, а неко не, па морамо бити веома опрезни и мотивисани. Зрињски је незгодан противник. Имају добру ‘пик енд рол’ игру и доста се ослањају на искуство Ведрана Принца. Постижу пуно поена, у просјеку више од 79 по сусрету, тако да их морамо озбиљно схватити. Наша је обавеза да кренемо од јаке одбране и на тај начин олакшамо себи посао. Мислим да све четити екипе имају амбиције да подигну пехар. Игра се по једна утакмица и свако има своју шансу. Наравно, идемо да освојимо трофеј, али неће бити нимало лако", пренијеле су "Независне новине" изјаву Лукајића.

Шанса Мостараца у огледу са прваком БиХ је што у Сарајево долазе потпуно растерећени.

"Игокеа је апсолутни фаворит турнира. Играју АБА лигу и имају најквалитетнију екипу. Одлично су покривени на свим позицијама, мада мислим да највећа опасност долази од њихове вањске линије коју предводи Брејди Хеслип. У полуфиналну утакмицу улазимо потпуно растерећени. Свјесни смо да ће нам за сензацију требати најбоља утакмица ове сезоне, али зашто је не бисмо одиграли и побиједили Игокеу. Уколико нам се укаже прилика за тријумф, надам се да ћемо је знати искористити", рекао је Марио Петрић, капитен Зрињског.

У другом полуфиналу фаворит је домаћин, који у Лиги БиХ има само један пораз из 18 одиграних утакмица.

"Искључиво размишљамо о полуфиналној утакмици са Широким. Тачно је да смо их већ два пута побиједили ове сезоне, али мислим да нас чека тежак посао на путу ка финалу. Имају доста квалитетну екипу, иако то њихове игре у ‘Лиги 12’ не показују. Први фаворит турнира је без икакве дилеме Игокеа, али у Купу се игра само једна утакмица у којој су све опције отворене. Дакле, само уз максимално залагање свих наших играча можемо направити добар резултат", рекао је Марко Трбић, тренер Спарса.

Широки је актуелни побједник Купа БиХ и неће прдати пехар без борбе, а биће посебно мотивисани да се реванширају Сарајлијама за овосезонске поразе у првенству.

"Ако гледамо по ростеру, буџету и свему осталом, онда је Игокеа без премца велики фаворит. Но, Куп је специфичан и то није ништа ново. Често су падали фаворити, тако да би могао бити доста занимљив турнир у Сарајеву. Што се нашег полуфинала са Спарсом тиче, биће јако тешко. Имамо велики мотив да им се реванширамо за поразе и то у утакмици која доста значи. Они су у предности због домаћег паркета и чињенице да су годинама на окупу, док се ми још тражимо ове сезоне. Но, видјећемо како ће они реаговати под притиском с којим се до сада нису сусретали. У сваком случају, могло би бити узбудљиво", изјавио је шеф струке екипе са Пецаре Иван Велић.

Распоред турнира
Петак (20. фебруар):
Игокеа - Зрињски (17 сати), Широки - Спарс (19.30).
Финале ће бити одиграно у суботу у 17 сати уз директан ТВ пренос на БХТ 1.

Коментари / 0

Оставите коментар