Папе селектор Јапана?

Сафет Сушић могао би ускоро да поново добије селекторску функцију и то далеко од куће, захваљујући добрим препорукама.

Фудбал 20.02.2015 | 16:20
Папе селектор Јапана?

Сафет Сушић је половином новембра прошле године смењен са места селектора Босне и Херцеговине.
Он је покупио својих 75.000 евра обештећења и кренуо да полако тражи нови ангажман.

Популарни Папе није дуго био незапослен, будући да је близу новог радног места - и то опет селекторског. Наводно је први "пик" за селектора Јапана, након што га је за ту функцију препоручио признати стручњак Ивица Осим.

Масахиро Шимода, технички директор фудбалске репрезентације Јапана, изјавио је медијима у својој земљи да се пре три недеље састао са Осимом, који му је све најбоље испричао за Сушића и топло га препоручио за место на којем је искусни стручњак био 2007. године, преносе медији у БиХ.

Јапан је од почетка фебруара без селектора пошто су отпустили Хавијера Агиреа због сумњи око намештања утакмица.

Ивица Осим веома је признат у Јапану, будући да је три године радио као тренер Џеф јунајтеда, а потом је предводио и национални тим. Ипак сарадња није потрајала дуго, колико су челници Фудбалског савеза Јапана желели, јер је искусни стручњак доживео мождани удар после којег се дуго опорављао.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

20.02.2015 15:49

СТО ДА НЕ? Он је Супер Тренер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Планнинг69

20.02.2015 18:08

Он је карина од тренера на Израел без нападаца.На нигерију без лијевог бека.Његов највеци тренерски успјех је водјење другоразредне екипе ризеспора из турске.Као фудбалер скидам капу а као тренер нула нуловита.