Pape selektor Japana?

Safet Sušić mogao bi uskoro da ponovo dobije selektorsku funkciju i to daleko od kuće, zahvaljujući dobrim preporukama.

Fudbal 20.02.2015 | 16:20
Pape selektor Japana?

Safet Sušić je polovinom novembra prošle godine smenjen sa mesta selektora Bosne i Hercegovine.
On je pokupio svojih 75.000 evra obeštećenja i krenuo da polako traži novi angažman.

Popularni Pape nije dugo bio nezaposlen, budući da je blizu novog radnog mesta - i to opet selektorskog. Navodno je prvi "pik" za selektora Japana, nakon što ga je za tu funkciju preporučio priznati stručnjak Ivica Osim.

Masahiro Šimoda, tehnički direktor fudbalske reprezentacije Japana, izjavio je medijima u svojoj zemlji da se pre tri nedelje sastao sa Osimom, koji mu je sve najbolje ispričao za Sušića i toplo ga preporučio za mesto na kojem je iskusni stručnjak bio 2007. godine, prenose mediji u BiH.

Japan je od početka februara bez selektora pošto su otpustili Havijera Agirea zbog sumnji oko nameštanja utakmica.

Ivica Osim veoma je priznat u Japanu, budući da je tri godine radio kao trener Džef junajteda, a potom je predvodio i nacionalni tim. Ipak saradnja nije potrajala dugo, koliko su čelnici Fudbalskog saveza Japana želeli, jer je iskusni stručnjak doživeo moždani udar posle kojeg se dugo oporavljao.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

20.02.2015 15:49

STO DA NE? On je Super Trener!

ODGOVORITE
Name

Planning69

20.02.2015 18:08

On je karina od trenera na Izrael bez napadaca.Na nigeriju bez lijevog beka.Njegov najveci trenerski uspjeh je vodjenje drugorazredne ekipe rizespora iz turske.Kao fudbaler skidam kapu a kao trener nula nulovita.