Сушене "Санкције" из Русије

Нови сухомеснати производ, кобасице "Санкције" одговор су руске мале привреде на европске санкције. Праве се од меса произведеног у Русији и намењене су само руском тржишту.

Свијет 20.02.2015 | 10:30
Сушене "Санкције" из Русије

Месара из града Кронштата прави деликатесе од меса - увозног, европског. Санкције су их погодиле, али нису седели скрштених руку.
Направили су кобасице "Санкције" и показали да мала привреда може имати корист од санкција које је Европска унија увела Русији због кризе у Украјини.

"Прошле године, кад су нам увели санкције, решили смо да узвратимо - да од те речи, нове за нас, направимо нешто позитивно. И укусно", рекао је директор месаре у Кронштату Димитри Јефимов.

Занимљиво је што један елемент санкција ипак смета "Санкцијама".

"Прешли смо на домаћу свињетину, из Вороњежа и Лењинграда, и све можемо да набавимо овде - осим зачина. Њих и даље увозимо. У Русији не расте бибер", каже Јефимов.

Кажу да су сушене "Санкције" само почетак. Неће моћи да их извозе у Европу, али је домаће тржиште више него довољно. Да изгледају укусно - изгледају.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милутин

20.02.2015 10:01

Хаахахахаха, можете се најести санкцијских кобасица, хахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он

20.02.2015 12:12

Ста ту. Има смијесно.

Name

ЛЕДЕНДЕ

20.02.2015 10:19

СВАКА ЦАСТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

20.02.2015 15:24

Прошле године су извозили жито, ове године производе домаће месо и кобасице и ко зна шта још. Богата је земља Русија, само треба заврнути рукаве. ЕУ се практично распада поготово када изгубе руско тржиште. Опет су Руси добри, није увела зону забране лета и заврнула гас. То би им био крај. Турска је постала економски моћна јер је нису примили у ЕУ и сама се развијала. Чак је увезла кинеске пво ракете тако да би се НАТО могао убрзо поздравити. Сада Грци па ко зна шта још...

ОДГОВОРИТЕ