Sušene "Sankcije" iz Rusije

Novi suhomesnati proizvod, kobasice "Sankcije" odgovor su ruske male privrede na evropske sankcije. Prave se od mesa proizvedenog u Rusiji i namenjene su samo ruskom tržištu.

Svijet 20.02.2015 | 10:30
Sušene "Sankcije" iz Rusije

Mesara iz grada Kronštata pravi delikatese od mesa - uvoznog, evropskog. Sankcije su ih pogodile, ali nisu sedeli skrštenih ruku.
Napravili su kobasice "Sankcije" i pokazali da mala privreda može imati korist od sankcija koje je Evropska unija uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini.

"Prošle godine, kad su nam uveli sankcije, rešili smo da uzvratimo - da od te reči, nove za nas, napravimo nešto pozitivno. I ukusno", rekao je direktor mesare u Kronštatu Dimitri Jefimov.

Zanimljivo je što jedan element sankcija ipak smeta "Sankcijama".

"Prešli smo na domaću svinjetinu, iz Voronježa i Lenjingrada, i sve možemo da nabavimo ovde - osim začina. Njih i dalje uvozimo. U Rusiji ne raste biber", kaže Jefimov.

Kažu da su sušene "Sankcije" samo početak. Neće moći da ih izvoze u Evropu, ali je domaće tržište više nego dovoljno. Da izgledaju ukusno - izgledaju.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milutin

20.02.2015 10:01

Haahahahaha, možete se najesti sankcijskih kobasica, hahahahaha.

ODGOVORITE
Name

On

20.02.2015 12:12

Sta tu. Ima smijesno.

Name

LEDENDE

20.02.2015 10:19

SVAKA CAST!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

20.02.2015 15:24

Prošle godine su izvozili žito, ove godine proizvode domaće meso i kobasice i ko zna šta još. Bogata je zemlja Rusija, samo treba zavrnuti rukave. EU se praktično raspada pogotovo kada izgube rusko tržište. Opet su Rusi dobri, nije uvela zonu zabrane leta i zavrnula gas. To bi im bio kraj. Turska je postala ekonomski moćna jer je nisu primili u EU i sama se razvijala. Čak je uvezla kineske pvo rakete tako da bi se NATO mogao ubrzo pozdraviti. Sada Grci pa ko zna šta još...

ODGOVORITE