Ван Галу 200 милиона за реновирани Јунајтед!

Реновирање Манчестер јунајтеда биће настављено несмањеном жестином, о чему сведоче и планови за предстојећи прелазни рок.

Фудбал 20.02.2015 | 15:40
Ван Галу 200 милиона за реновирани Јунајтед!

Према писању британског "Експреса", менаџеру Лују ван Галу су челни органи клуба са Олд Трафорда одобрили су 150 милиона фунти, односно око 202 милиона евра, за летње трансфере. Та сума не треба да чуди, имајући у виду да баш од овог лета на снагу ступа спонзорски уговор са једном спортском компанијом, која ће за свој лого на дресу Јунајтеда платити "ситницу" - 750 милиона фунти.

Како наводи "Експрес", холандски стручњак, који је од доласка прошле године довео седам играча а "одбацио" двоцифрен број, по завршетку ове сезоне довешће десног бека, штопера, играча средине терена, крило и нападача.

Саутемптонов Натехнијел Клајн је његов први избор за десног бека, Матс Хумелс из Борусије је "пик" за средишњи део одбране, а ако тај трансфер не буде остваран, наредни избог је млада нада ПСЖ-а Маркињос.

Када је о офанзивнијем делу тима реч, Кевину Стротману је остало само да покаже да је проблем са коленом прошлост, па да се из Роме пресели на Олд Трафорд, крило би требало да дође из Ван Галове домовине, Холандије, јер је "одабран" Мемфис Депај, који је дао 18 голова на 23 меча ове сезоне, а за освежење напада ту је Јувентусов Пол Погба. Додате томе и гласине о заинтересованости за Марка Ројса, иако је он потписао нови уговор са Дортмундом до 2019, па Палермовог Паула Дибалу и Интерова Маура Икардија и добијете - једну више него занимљиву реконструкцију славног клуба.

А Јунајтед је тренутно трећи на табели Премијер лиге, са 12 бодова заостатка за водећим Челсијем, односно са пет бодова мање од градског ривала и актуелног шампиона, Манчестер ситија.

Уз пет нових играча, биће то више него занимљив састав, тим пре што је у лето 2014. Манчестер јунајтед ангажовао Радамела Фалкаа, Анхела ди Марију, Дејлија Блинда, Маркоса Рохоа, Лука Шоа и Андера Хереру.

Коментари / 0

Оставите коментар