Van Galu 200 miliona za renovirani Junajted!

Renoviranje Mančester junajteda biće nastavljeno nesmanjenom žestinom, o čemu svedoče i planovi za predstojeći prelazni rok.

Fudbal 20.02.2015 | 15:40
Van Galu 200 miliona za renovirani Junajted!

Prema pisanju britanskog "Ekspresa", menadžeru Luju van Galu su čelni organi kluba sa Old Traforda odobrili su 150 miliona funti, odnosno oko 202 miliona evra, za letnje transfere. Ta suma ne treba da čudi, imajući u vidu da baš od ovog leta na snagu stupa sponzorski ugovor sa jednom sportskom kompanijom, koja će za svoj logo na dresu Junajteda platiti "sitnicu" - 750 miliona funti.

Kako navodi "Ekspres", holandski stručnjak, koji je od dolaska prošle godine doveo sedam igrača a "odbacio" dvocifren broj, po završetku ove sezone dovešće desnog beka, štopera, igrača sredine terena, krilo i napadača.

Sautemptonov Natehnijel Klajn je njegov prvi izbor za desnog beka, Mats Humels iz Borusije je "pik" za središnji deo odbrane, a ako taj transfer ne bude ostvaran, naredni izbog je mlada nada PSŽ-a Markinjos.

Kada je o ofanzivnijem delu tima reč, Kevinu Strotmanu je ostalo samo da pokaže da je problem sa kolenom prošlost, pa da se iz Rome preseli na Old Traford, krilo bi trebalo da dođe iz Van Galove domovine, Holandije, jer je "odabran" Memfis Depaj, koji je dao 18 golova na 23 meča ove sezone, a za osveženje napada tu je Juventusov Pol Pogba. Dodate tome i glasine o zainteresovanosti za Marka Rojsa, iako je on potpisao novi ugovor sa Dortmundom do 2019, pa Palermovog Paula Dibalu i Interova Maura Ikardija i dobijete - jednu više nego zanimljivu rekonstrukciju slavnog kluba.

A Junajted je trenutno treći na tabeli Premijer lige, sa 12 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem, odnosno sa pet bodova manje od gradskog rivala i aktuelnog šampiona, Mančester sitija.

Uz pet novih igrača, biće to više nego zanimljiv sastav, tim pre što je u leto 2014. Mančester junajted angažovao Radamela Falkaa, Anhela di Mariju, Dejlija Blinda, Markosa Rohoa, Luka Šoa i Andera Hereru.

Komentari / 0

Ostavite komentar