НБА: Одоше браћа Драгић у Мајами!

Жеља старијег брата је остварена. Трејдован је на Флориду, а са њим ће и млађи брат.

Кошарка 20.02.2015 | 13:40
НБА:  Одоше браћа Драгић у Мајами!

Браћа Драгић - Зоран и Горан пакују кофере. После пет месеци заједничког рада у Сансима, наставиће један уз другог у Флориди!

Горан је у четвртак договорио свој трејд у Мајами, а са собом ће повести и млађег брата, који се у септембру преселио у Финикс.

Читав трејд изгледа овако:

Санси су остали без Драгића, а добили су "драфт пикове" прве рунде 2017. и 2019. године, као и Денија Грејнџера, Џона Салмонса и Џастина Хамилтона. По свему судећи, Норис Кол и Шон Вилијамс одлазе у Њу Орлеанс, а "Гоги и Зоки" дефинитивно прелазе у Мајами.

Горан Драгић (28) затражио је од челника франшизе растанак, незадовољан својом улогом, која је мање значајна него прошле сезоне. У конкуренцији Ерика Бледсоа и Ајзее Томаса, словеначки репрезентативац неретко је остајао скрајнут и та ситуација му, логично, никако није одговарала.

Његовим доласком, Мајами је ојачао екипу у борби за место у плеј-офу. Драгић ће бити велики додатак основи екипе Вејд-Бош-Вајтсајд. Тим Ерика Сполстре тренутно заузима осмо место на табели Источне конференције, са скором 22-30.

Занимљиво је да су Санси пустили и Томаса, пославши га у Бостон. У оквиру тог трејда, сјајни Мајк Картер Вилијамс напустио је Филаделфију и прешао у Милвоки. Раније током вечери, Кевин Гарнет вратио се у Минесоту.

Горан је у досадашњој НБА каријери, започетој 2008, играо за Финикс (2008-2011), Хјустон (2011-2012) и опет за Сансе (2012-2015). На лето ће постати слободан играч.

Зоран је дебитант у НБА лиги и у Сансима је имао малу минутажу. Наступио је само на шест утакмица, просечно по 2,2 минута.

Коментари / 0

Оставите коментар