NBA: Odoše braća Dragić u Majami!

Želja starijeg brata je ostvarena. Trejdovan je na Floridu, a sa njim će i mlađi brat.

Košarka 20.02.2015 | 13:40
NBA:  Odoše braća Dragić u Majami!

Braća Dragić - Zoran i Goran pakuju kofere. Posle pet meseci zajedničkog rada u Sansima, nastaviće jedan uz drugog u Floridi!

Goran je u četvrtak dogovorio svoj trejd u Majami, a sa sobom će povesti i mlađeg brata, koji se u septembru preselio u Finiks.

Čitav trejd izgleda ovako:

Sansi su ostali bez Dragića, a dobili su "draft pikove" prve runde 2017. i 2019. godine, kao i Denija Grejndžera, Džona Salmonsa i Džastina Hamiltona. Po svemu sudeći, Noris Kol i Šon Vilijams odlaze u Nju Orleans, a "Gogi i Zoki" definitivno prelaze u Majami.

Goran Dragić (28) zatražio je od čelnika franšize rastanak, nezadovoljan svojom ulogom, koja je manje značajna nego prošle sezone. U konkurenciji Erika Bledsoa i Ajzee Tomasa, slovenački reprezentativac neretko je ostajao skrajnut i ta situacija mu, logično, nikako nije odgovarala.

Njegovim dolaskom, Majami je ojačao ekipu u borbi za mesto u plej-ofu. Dragić će biti veliki dodatak osnovi ekipe Vejd-Boš-Vajtsajd. Tim Erika Spolstre trenutno zauzima osmo mesto na tabeli Istočne konferencije, sa skorom 22-30.

Zanimljivo je da su Sansi pustili i Tomasa, poslavši ga u Boston. U okviru tog trejda, sjajni Majk Karter Vilijams napustio je Filadelfiju i prešao u Milvoki. Ranije tokom večeri, Kevin Garnet vratio se u Minesotu.

Goran je u dosadašnjoj NBA karijeri, započetoj 2008, igrao za Finiks (2008-2011), Hjuston (2011-2012) i opet za Sanse (2012-2015). Na leto će postati slobodan igrač.

Zoran je debitant u NBA ligi i u Sansima je imao malu minutažu. Nastupio je samo na šest utakmica, prosečno po 2,2 minuta.

Komentari / 0

Ostavite komentar