ЛЕ: Луди реми у Глазгову, реми и у Лондону!

Фудбалери Ајакса, Генгама, Ливерпула, Севиље и Виљареала остварили су победе у првим мечевима шеснаестине финала Лиге Европе. Фудбалери Селтика ремизирали су са 3:3 против Интера и то захваљујући голу у 93. минуту. Ливерпул је са беле тачке победио Бешикташ са 1:0, а то је резултат са којим је и Ајакс поразио Легију.

Фудбал 19.02.2015 | 23:15
ЛЕ: Луди реми у Глазгову, реми и у Лондону!

Навијачи Селтика се радо сете Интера, против овог клуба су 1967. године њихови чувени "лисабонски лавови" са 2:1 дошли до једине титуле првака Европе, а сада су неро-азуре дочекали у Лиги Европе.

Било је бурно у првом полувремену, рано је италијански тим повео са 2:0 преко Шаћирија и Паласија, да би Селтик изједначио са два гола у два минута. Прво је Армстронг искористио убацивање Метјуза, да би затим лоше постављени Кампањаро постигао аутогол. Ипак, овај кикс је надмашио голман Селтика Гордон, који је пред крај полувремена испустио лопту из руку, што је Паласио радо дочекао за 3:2.

Да не буде трагичар утакмице, побринуо се Гвидети голом у 93. минуту за 3:3, што је са клупе пратио Стефан Шћеповић, без прилике да наступи на утакмици. На крају је и Гордом феноменалном одбраном спречио Шаћирија да постигне гол из слободног ударца, па је шкотски тим задовољнији дочекао последњи судијски звиждук.

Бурно је било и у првом полувремену дуела Генгам - Динамо Кијев. Гости су у 19. минуту повели преко Велоса, а онда остали без Јармоленка и Белханде због директних црвених картона због неопрезних и непотребних стартова. Издржали су до 72. минута, а онда је Диало, само два минута после уласка у игру, донео преокрет после корнера.

Мировале су мреже на Енфилду у сусрету Ливерпула и Бешикташа све до 85. минута, када је 19-годишњи Ајб изнудио пенал за "црвене". Хендерсон је као капитен узео лопту, али није му сметала одлука Балотелија да преузме одговорност. Ексентрични нападач је одлично извео пенал, а затим се и захвалио енглеском репрезентативцу што му је пружио прилику да изведе најстрожу казну.

Ајакс је дочекао Легију, и баш Пољак је постигао гол за "копљанике". Милик је са 20-ак одлично примио лопту и послао у горњи леви угао, за победу холандске екипе од 1:0 пред реванш у Варшави. Севиља је угостила Менхенгладбах и победоносни гол постигао је Ибора, ког је одлично са десног бока на око 11 метара од гола уочио Фигеираш.

Партизанов ривал из групне фазе, Тотенхем, повео је против Фјорентине у Лондону већ у 6. минуту, пошто је Солдадо ухватио леп волеј после корнера. Баш прекид је и Италијанима донео изједначење, јер је на одбрану Љориса реаговао Аргентинац Басанта, за 1:1, резлтат којим је окончан меч.

Лига Европе, шеснаестина финала:
Ајакс - Легија 1:0 (1:0)
(Милик 35)

Андерлехт - Динамо Москва 0:0

Селтик - Интер 3:3 (2:3)
(Армстронг 24, Кампањаро 26аг, Гвидети 93 - Шаћири 4, Паласио 13, 45)

Генгам - Динамо Кијев 2:1 (0:1)
(Буво 72, Диало 75 - Велосо 19)

Ливерпул - Бешикташ 1:0 (0:0)
(Балотели 84)

Севиља - Борусија Менхенгладбах 1:0 (0:0)
(Ибора 70)

Тотенхем - Фјорентина 1:1 (1:1)
(Солдадо 6 - Басанта 36)

Виљареал - Салцбург 2:1 (1:0)
(Уче 32, Черишев 54 - Соријано 48п)

Коментари / 0

Оставите коментар