LE: Ludi remi u Glazgovu, remi i u Londonu!

Fudbaleri Ajaksa, Gengama, Liverpula, Sevilje i Viljareala ostvarili su pobede u prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope. Fudbaleri Seltika remizirali su sa 3:3 protiv Intera i to zahvaljujući golu u 93. minutu. Liverpul je sa bele tačke pobedio Bešiktaš sa 1:0, a to je rezultat sa kojim je i Ajaks porazio Legiju.

Fudbal 19.02.2015 | 23:15
LE: Ludi remi u Glazgovu, remi i u Londonu!

Navijači Seltika se rado sete Intera, protiv ovog kluba su 1967. godine njihovi čuveni "lisabonski lavovi" sa 2:1 došli do jedine titule prvaka Evrope, a sada su nero-azure dočekali u Ligi Evrope.

Bilo je burno u prvom poluvremenu, rano je italijanski tim poveo sa 2:0 preko Šaćirija i Palasija, da bi Seltik izjednačio sa dva gola u dva minuta. Prvo je Armstrong iskoristio ubacivanje Metjuza, da bi zatim loše postavljeni Kampanjaro postigao autogol. Ipak, ovaj kiks je nadmašio golman Seltika Gordon, koji je pred kraj poluvremena ispustio loptu iz ruku, što je Palasio rado dočekao za 3:2.

Da ne bude tragičar utakmice, pobrinuo se Gvideti golom u 93. minutu za 3:3, što je sa klupe pratio Stefan Šćepović, bez prilike da nastupi na utakmici. Na kraju je i Gordom fenomenalnom odbranom sprečio Šaćirija da postigne gol iz slobodnog udarca, pa je škotski tim zadovoljniji dočekao poslednji sudijski zvižduk.

Burno je bilo i u prvom poluvremenu duela Gengam - Dinamo Kijev. Gosti su u 19. minutu poveli preko Velosa, a onda ostali bez Jarmolenka i Belhande zbog direktnih crvenih kartona zbog neopreznih i nepotrebnih startova. Izdržali su do 72. minuta, a onda je Dialo, samo dva minuta posle ulaska u igru, doneo preokret posle kornera.

Mirovale su mreže na Enfildu u susretu Liverpula i Bešiktaša sve do 85. minuta, kada je 19-godišnji Ajb iznudio penal za "crvene". Henderson je kao kapiten uzeo loptu, ali nije mu smetala odluka Balotelija da preuzme odgovornost. Eksentrični napadač je odlično izveo penal, a zatim se i zahvalio engleskom reprezentativcu što mu je pružio priliku da izvede najstrožu kaznu.

Ajaks je dočekao Legiju, i baš Poljak je postigao gol za "kopljanike". Milik je sa 20-ak odlično primio loptu i poslao u gornji levi ugao, za pobedu holandske ekipe od 1:0 pred revanš u Varšavi. Sevilja je ugostila Menhengladbah i pobedonosni gol postigao je Ibora, kog je odlično sa desnog boka na oko 11 metara od gola uočio Figeiraš.

Partizanov rival iz grupne faze, Totenhem, poveo je protiv Fjorentine u Londonu već u 6. minutu, pošto je Soldado uhvatio lep volej posle kornera. Baš prekid je i Italijanima doneo izjednačenje, jer je na odbranu Ljorisa reagovao Argentinac Basanta, za 1:1, rezltat kojim je okončan meč.

Liga Evrope, šesnaestina finala:
Ajaks - Legija 1:0 (1:0)
(Milik 35)

Anderleht - Dinamo Moskva 0:0

Seltik - Inter 3:3 (2:3)
(Armstrong 24, Kampanjaro 26ag, Gvideti 93 - Šaćiri 4, Palasio 13, 45)

Gengam - Dinamo Kijev 2:1 (0:1)
(Buvo 72, Dialo 75 - Veloso 19)

Liverpul - Bešiktaš 1:0 (0:0)
(Baloteli 84)

Sevilja - Borusija Menhengladbah 1:0 (0:0)
(Ibora 70)

Totenhem - Fjorentina 1:1 (1:1)
(Soldado 6 - Basanta 36)

Viljareal - Salcburg 2:1 (1:0)
(Uče 32, Čerišev 54 - Sorijano 48p)

Komentari / 0

Ostavite komentar