Овај човјек је једна од највећих свјетских мистерија

Иако је извршен давне 1963. године, атентат на председника САД Џона Ф. Кенедиија и даље је једна од највећих светских мистерија.

Занимљивости 19.02.2015 | 22:59
Овај човјек је једна од највећих свјетских мистерија

Необични детаљи су како је време одмицало све више привлачили пажњу заинтересоване јавности, а многи од њих су били и полазна тачка за формирање теорија завере.

Један од њих је такозвани ''човек са кишобраном'', који се види на више снимака забележених на дан када је извршен атентат на Кенедија. Наравно, нема ничег необичног у томе да неко носи кишобран, већ је суштина у чињеници да је то једини човек који тог дана, који је био ведар и сунчан, са собом понео кишобран.

Оно што посебно изненађује јесте чињеница да је овај детаљ примећен тек деценијама након убиства.

На снимцима се види како човек отвара кишобран и подиже га у ваздух у тренутку када се лимузина у којој се Џон Ф. Кенеди возио приближила. У тренутку када је лимузина успорила, човек је окренуо кишобран у смеру кретања казаљке на сату, након чега се чуо пуцањ који је био фаталан по Кенедија.

Према овој теорији човек је кишобран користио као средство сигнализације, а начин који га је померао био је кодиран и јасан само особама које су у атентату учествовале.

Интересантно је да је он био један од посматрача који су били најближе председнику у тренутку пуцњаве, а да је након пуцња кренуо ка месту на ком се налазио Ли Освалд, који је атентат и извршио.

Иако никада није откривен прави идентитет човека са кишобраном, занимљив је случај да се 1978. појавио извесни Луи Стивен Вит. Он је рекао да је држао кишобран у знак протеста због тога што је Кенедијев отац подржавао британског премијера Невила Чемберлена који је био наклоњен нацистима и који је увек са собом носио црни кишобран.

Случај ''Бабушка''

Кенедијево убиство обавијено је велом тајне, а још један случај поред човека са кишобраном посебно је заинтригирао свет. Приликом анализе убиства америчког председника Џ. Ф. Кенедија уочен је детаљ који је до данас остао једна од највећих светских мистерија.

Наиме, жена у капуту и са марамом на глави, коју су аналитичари атентата уочили, појављује се у великом броју снимака који су настали приликом Кенедијевог убиства. Жена је на месту убиства америчког председника била и пре и после, а оно што додатно побуђује теоретичаре завере, јесте чињеница да након пуцањаве, када окупљени панично почињу да беже, она остаје мирна и полако корача.

Примећено је да је жена фотографисала место злочина, а ФБИ је на све начине покушавао да је пронађе, што се никада није десило. Чињеница да се жена није сама јавила и доставила фотографије које су сматране потенцијалним доказима, додатно је подстакла сумњичавост.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

стефан

20.02.2015 09:42

Ја само знам да га сигурно нису убили добри и поштени људи, јер председник Кенеди је водио јако разумну спољну политију и за америчке,а и за грађане остатка света.Није желео никакву трку у наоружању са СССР(Русијом).Знао је врло добро да ће кад-тад вероватно и сама УСА добити по прстима ако крене тим путем.Тог човека по мом мишљењу су могли убити само налогодавци из вишег слоја америчког друштва, јер је њихова елита стварно фашистички опредељења и не разумије старо правило, да и од већег има већи.

ОДГОВОРИТЕ