Гарнет се враћа у Минесоту?

Кевин Гарнет могао би да се врати на место на којем је почела његова велика НБА каријера, у Минеаполис!

Кошарка 20.02.2015 | 12:00
Гарнет се враћа у Минесоту?

Минесота Тимбервулвси су наводно заинтересовани за легенду клуба који је 2007. после 12 година прешао у Бостон.

Вулвси ће у последњих десетак сати прелазног рока покушати да доведу Гарнета из Бруклина, а у Нетсе пошаљу Тадеуса Јанга. Међутим, све зависи од КГ-а, јер је он један од шесторице играча који има клаузулу која брани тиму да га трејдује без његове дозволе.

Он је последњих недеља инсистирао на том да неће изаћи на тржиште, јер не жели да сели породицу у сред сезоне. Ипак, амерички медији спекулишу да би позив Вулвса могао да га натера да промени одлуку.

Гарнет је као средњошколац и пети пик на драфту стигао у Минесоту 1995. године и у наредних 12 година предводио Вулвсе до најбољих резултата у историји клуба.

Он је најбољи стрелац и скакач у историји Вулвса, које је 2004. као МВП лиге предводио до финала Запада, у којем су поражени од Л.А. Лејкерса 4-2.

То је био врхунац његове каријере у Минеаполису, па се у блокбастер трејду 2007. сели у Бостон, и са Селтиксима исте сезоне осваја прву и једину НБА титулу.

Он је проглашен за најбољег дефанзивца лиге, чиме је постао први играч у историји Селтикса, најтрофејнијег НБА тима, којем је то успело.

Од 2013. је у Бруклину, а тренутно игра 20. сезону у каријери, током које има просек од 18,3 поена, 10,2 скокова, 3,8 асистенција и 1,4 блокада по утакмици.

Коментари / 0

Оставите коментар