Шкулетић пред Русима: Звали Спортинг и Волфсбург, али...

Бивши нападач Партизана у разговору за руске медије открива како је већ имао потписан предуговор са Лилом и зашто је пропао трансфер у Француску.

Фудбал 20.02.2015 | 11:40
Шкулетић пред Русима: Звали Спортинг и Волфсбург, али...

Петар Шкулетић је данас дебитовао у дресу московске Локомотиве. Бивши нападач Партизана је у пријатељском мечу против Амкара први пут обукао дрес популарних Железничара. Ипак се није радовао пошто је Локомотива поражена 0:2, али пред српским нападачем је тек период адаптације и голови се очекују када и званично почне сезона у Русији.

Шкулетић је у разговору са руским медијима открио и да је ове зиме био мета бројних европских клубова.
“Спортинг из Лисабона и Волфсбург су ме желели, а најконкретнији је био Лил. Показали су велику жељу да ме доведу, чак сам потписао и предуговор. Али се на крају променила управа у Партизану и нови челници нису били задовољни понудом Лила. Рекли су ми да ме неће пустити за понуду мању од 4.000.000 евра. На крају је Локомотива послала задовољавајућу понуду”, рекао је Шкулетић.

Имали сте и позив из Кине.
“Аутоматски сам одбио ту опцију. Упропастио бих каријеру да сам то урадио сада. Можда када будем имао 34 године”.

У којој земљи би волели касније да наставите каријеру?
“Енглеска ми је омиљена фудбалска земља. Генерално, већину циљева сам остварио у каријери. Главни циљ ми је био да заиграм у Партизану. И успео сам. Друг ициљ ми је био да пређем у неку јачу лигу. Преласком у Локомотиву сам успео и у томе”

Руски клубови ове зиме нису доводили скупа појачања. Оптерећује ли вас то што сте скупоцена аквизиција Локомотиве?
“Знам да није било великих трансфера у Русији осим мојег. Можда та сума коју је Локомотива издвојила за мене мало појачава притисак, али ми и шаље поруку да је клуб веровао у мене и да је био спреман да плати толики новац”.

У Локомотиви вас очекује друштво са простора бивше Југославије. Ту су тренер Божовић, играчи Пејчиновић и Ћорлука. Да ли је и то утицало на вашу одлуку да пређете у Локомотиву?
“Када сам чуо за понуду Локомотиве, знао сам да морам да је прихватим. Причао сам и са неким искуснијим саиграчима попут Данка Лазовића, Бранка Илића или Николе Дринчића.”

Очекујте ли да добрим играма у Локомотиви зарадите и позив у репрезентацију Србије?
“Бивши селектор Дик Адвокат ме је имао у плановима, чак је његов помоћник Жељко Петровић и причао са мном, али су се на крају одлучили за Данка Лазовића којег познају из времена у Холандији.”

Коментари / 0

Оставите коментар