Škuletić pred Rusima: Zvali Sporting i Volfsburg, ali...

Bivši napadač Partizana u razgovoru za ruske medije otkriva kako je već imao potpisan predugovor sa Lilom i zašto je propao transfer u Francusku.

Fudbal 20.02.2015 | 11:40
Škuletić pred Rusima: Zvali Sporting i Volfsburg, ali...

Petar Škuletić je danas debitovao u dresu moskovske Lokomotive. Bivši napadač Partizana je u prijateljskom meču protiv Amkara prvi put obukao dres popularnih Železničara. Ipak se nije radovao pošto je Lokomotiva poražena 0:2, ali pred srpskim napadačem je tek period adaptacije i golovi se očekuju kada i zvanično počne sezona u Rusiji.

Škuletić je u razgovoru sa ruskim medijima otkrio i da je ove zime bio meta brojnih evropskih klubova.
“Sporting iz Lisabona i Volfsburg su me želeli, a najkonkretniji je bio Lil. Pokazali su veliku želju da me dovedu, čak sam potpisao i predugovor. Ali se na kraju promenila uprava u Partizanu i novi čelnici nisu bili zadovoljni ponudom Lila. Rekli su mi da me neće pustiti za ponudu manju od 4.000.000 evra. Na kraju je Lokomotiva poslala zadovoljavajuću ponudu”, rekao je Škuletić.

Imali ste i poziv iz Kine.
“Automatski sam odbio tu opciju. Upropastio bih karijeru da sam to uradio sada. Možda kada budem imao 34 godine”.

U kojoj zemlji bi voleli kasnije da nastavite karijeru?
“Engleska mi je omiljena fudbalska zemlja. Generalno, većinu ciljeva sam ostvario u karijeri. Glavni cilj mi je bio da zaigram u Partizanu. I uspeo sam. Drug icilj mi je bio da pređem u neku jaču ligu. Prelaskom u Lokomotivu sam uspeo i u tome”

Ruski klubovi ove zime nisu dovodili skupa pojačanja. Opterećuje li vas to što ste skupocena akvizicija Lokomotive?
“Znam da nije bilo velikih transfera u Rusiji osim mojeg. Možda ta suma koju je Lokomotiva izdvojila za mene malo pojačava pritisak, ali mi i šalje poruku da je klub verovao u mene i da je bio spreman da plati toliki novac”.

U Lokomotivi vas očekuje društvo sa prostora bivše Jugoslavije. Tu su trener Božović, igrači Pejčinović i Ćorluka. Da li je i to uticalo na vašu odluku da pređete u Lokomotivu?
“Kada sam čuo za ponudu Lokomotive, znao sam da moram da je prihvatim. Pričao sam i sa nekim iskusnijim saigračima poput Danka Lazovića, Branka Ilića ili Nikole Drinčića.”

Očekujte li da dobrim igrama u Lokomotivi zaradite i poziv u reprezentaciju Srbije?
“Bivši selektor Dik Advokat me je imao u planovima, čak je njegov pomoćnik Željko Petrović i pričao sa mnom, ali su se na kraju odlučili za Danka Lazovića kojeg poznaju iz vremena u Holandiji.”

Komentari / 0

Ostavite komentar