Копа Либертадорес: Сјајна Бока, Сао Пауло разбијен!

Домаћи газили после поноћи, Гварани спасао кожу пет минута пре краја...

Фудбал 19.02.2015 | 14:20
Копа Либертадорес: Сјајна Бока, Сао Пауло разбијен!

Бока је дебитовала у Либертадоресу и то веома убедљивом партијом у главном граду Чилеа. Палестино је поражен с резултатом 2:0, а стекао се утисак да су плаво-жути играли тачно онолико колико им треба за лагану победу. Дерби кола је припао Коринтијансу који је са 2:0, много лакше него што је очекивано, савладао градског ривала, екипу Сао Паула.

Чавез и Паласиос су донели победу екипи Боке јуниорс головима у 37. и 68. минуту. Палестино није имао превише шанси, тачније, свега два шута у оквир гола, а бодове ће морати да тражи у дуелима против Вондерерса и Заморе.

Парагвајски Гварани је губио са 2:0 на свом терену од Спортинг Кристала из Лиме све до 69. минута када су домаћи са два гола, најпре Фернандеза, а касније и Сантандера у 84. минуту утакмице, поставили коначних 2:2 и избегли пораз на старту такмичења који би им значајно отежао пут до наредне фазе.

Коло Коло је још једном одушевио своје навијаче. Правим чилеанским, ултраофанзивним стилом, Суазо и другари су одували Атлетико Минеиро и показали надменим Бразилцима да су у овом тренутку, далеко боља екипа.

Велики дерби највећег града у Америци по броју становника, Сао Паула, припао је Коринтијансу. Елијас је у 11. минуту начео легендарног Сенија, да би Жадсон у 67. минуту поставио коначних 2:0 за Коринтијанс. Лош старт за Сао Пауло који је саставио за јужноамеричке прилике, изузетно снажан тим. Ту су поред већ поменутог Сенија, Мишел Бастос, суперталентовани штопер Дорија, Денилсон, Гансо, Луис Фабијано... Ипак, то није било довољно ни за бод у градском дербију.

За крај, мексички Тигрес је прегазио екипу Хуан Орих. Перуанци нису имали шта да траже против Тигрова који су славили са 3:0.

Копа Либертадорес, резултати:

Палестино - Бока Јуниорс 0:2 (0:1)
/Чавез 37, Паласиос 68/

Гварани - Спортинг Кристал 2:2 (0:1)
/Фернандез 69, Сантандер 84 - Переира 31, Баљон 47/

Коло Коло - Атлетико Минеиро 2:0 (1:0)
/Флорес 39, 66/

Коринтијанс - Сао Пауло 2:0 (1:0)
/Елијас 11, Жадсон 67/

Тигрес - Хуан Орих 3:0 (1:0)
/Герон 37, 58, Дуењас 64/

Коментари / 0

Оставите коментар