Kopa Libertadores: Sjajna Boka, Sao Paulo razbijen!

Domaći gazili posle ponoći, Gvarani spasao kožu pet minuta pre kraja...

Fudbal 19.02.2015 | 14:20
Kopa Libertadores: Sjajna Boka, Sao Paulo razbijen!

Boka je debitovala u Libertadoresu i to veoma ubedljivom partijom u glavnom gradu Čilea. Palestino je poražen s rezultatom 2:0, a stekao se utisak da su plavo-žuti igrali tačno onoliko koliko im treba za laganu pobedu. Derbi kola je pripao Korintijansu koji je sa 2:0, mnogo lakše nego što je očekivano, savladao gradskog rivala, ekipu Sao Paula.

Čavez i Palasios su doneli pobedu ekipi Boke juniors golovima u 37. i 68. minutu. Palestino nije imao previše šansi, tačnije, svega dva šuta u okvir gola, a bodove će morati da traži u duelima protiv Vonderersa i Zamore.

Paragvajski Gvarani je gubio sa 2:0 na svom terenu od Sporting Kristala iz Lime sve do 69. minuta kada su domaći sa dva gola, najpre Fernandeza, a kasnije i Santandera u 84. minutu utakmice, postavili konačnih 2:2 i izbegli poraz na startu takmičenja koji bi im značajno otežao put do naredne faze.

Kolo Kolo je još jednom oduševio svoje navijače. Pravim čileanskim, ultraofanzivnim stilom, Suazo i drugari su oduvali Atletiko Mineiro i pokazali nadmenim Brazilcima da su u ovom trenutku, daleko bolja ekipa.

Veliki derbi najvećeg grada u Americi po broju stanovnika, Sao Paula, pripao je Korintijansu. Elijas je u 11. minutu načeo legendarnog Senija, da bi Žadson u 67. minutu postavio konačnih 2:0 za Korintijans. Loš start za Sao Paulo koji je sastavio za južnoameričke prilike, izuzetno snažan tim. Tu su pored već pomenutog Senija, Mišel Bastos, supertalentovani štoper Dorija, Denilson, Ganso, Luis Fabijano... Ipak, to nije bilo dovoljno ni za bod u gradskom derbiju.

Za kraj, meksički Tigres je pregazio ekipu Huan Orih. Peruanci nisu imali šta da traže protiv Tigrova koji su slavili sa 3:0.

Kopa Libertadores, rezultati:

Palestino - Boka Juniors 0:2 (0:1)
/Čavez 37, Palasios 68/

Gvarani - Sporting Kristal 2:2 (0:1)
/Fernandez 69, Santander 84 - Pereira 31, Baljon 47/

Kolo Kolo - Atletiko Mineiro 2:0 (1:0)
/Flores 39, 66/

Korintijans - Sao Paulo 2:0 (1:0)
/Elijas 11, Žadson 67/

Tigres - Huan Orih 3:0 (1:0)
/Geron 37, 58, Duenjas 64/

Komentari / 0

Ostavite komentar