Инцко обећао помоћ Дому здравља

Високи представник за БиХ Валентин Инцко рекао је да постојање Дома здравља у Новом Горажду не смије бити доведено у питање и обећао помоћ овој установи.

Босна и Херцеговина 19.02.2015 | 10:30
Инцко обећао помоћ Дому здравља

"Покушаћу да у разговору са представнцима надлежног министарства ријешимо постојеће проблеме које има Дом здравља у Новом Горажду", поручио је Инцко.

Инцко је истакао да би, уколико би постојање Дома здравља у Новом Горажду било доведено у питање, становништво остало без права на здравствену заштиту, једног од основних људских права.

Он је обећао помоћ и приликом аплицирања за пројекте које расписују међународне хуманитарне организације, што може омогућити набавку опреме и санитетског возила.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко јуче је посјетио Дом здравља у Новом Горажду на позив директор ове установе Јелене Гавриловић.

У више наврата синдикат ове установе упозоровао је на штрајк због неисплаћених плата, неуплаћених доприноса и тешке финансијске ситуације у којој се налази Дом здравља. Како би скренули пажњу на тешку ситуацију, 6. фебруара био је обустављен пријем пацијената.

Коментари / 0

Оставите коментар