Лидер тражи од грађана да се угледају на овце?!

Лидер Хонг Конга Леунг Чун-јинг, којег подржава званични Пекинг, позвао је грађане Хонг Конга да се угледају на "благе и нежне овце".

Свијет 19.02.2015 | 08:42
Лидер тражи од грађана да се угледају на овце?!

Леунг, којем су критичари наденули надимак "вук" због његове лукавости и непоузданости, упутио је ту поруку грађанима Хонг Конга поводом лунарне нове године, којом почиње Година овце.

"Овце се генерално сматрају благим и нежним животињама, које мирно живе у групама", истакао је Леунг, непопуларни челник Хонг Конга, попришта вишемесечних продемократских протеста 2014. године.

"Прошла година није била лака за Хонг Конг. Наше друштво је препуно разлика и конфликата. Надам се да ће се следеће године наш народ угледати на карактер оваца и ујединити се на одговарајући начин у корист будућности Хонг Конга", рекао је Леунг.

Хиљаде демонстраната су прошле године током 11 недеља окупирали улице Хонг Конга, а полиција је више пута током тих протеста испалила сузавац и бибер-спреј.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

19.02.2015 07:52

Ниста лепсе него да ти се народ понаса као стадо оваца. Једу траву, дају млеко и месо и наравно, вуну. А могао им је и реци: "Угледајте се на Србе и Додика Вука"!!!

ОДГОВОРИТЕ